avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

pentru cei trecuti prin asa ceva....cat ma va duce cheltuielile de judecata,avocat etc pentru a inainta si a finaliza divortul????
Depinde de felul în care veti alege să se desfăşoare acesta. Divorţul pe cale administrativă durează 30 de zile şi costurile sunt minime. Însă trebuie să îndepliniţi condiţiile prevăzute şi anume:să nu aveţi copii minori, să fie un divorţ de comun acord...
Divorţul pe cale judecătorească durează mai mult şi trebuie să achitaţi onorariul avocatului şi o taxă de 39 lei pentru introducerea acţiunii de divorţ.
Rămâne să cântăriţi situaţiile şi să alegeţi ceea ce doriţi.
Costurile divortului la instanta sunt:
-taxa de timbru -39.00 lei,
-timbru jud.0,30 lei,
-onorariul avocatului se stabileste in functie de criteriile prevazute de Statutul profesiei de avocat.
Consultati un avocat, expuneti situatia dvs. si astfel veti afla onorariul atat pentru redactarea actiunii cat si pentru asistenta juridica in cadrul procesului de divort.
din pacate se va ajunge in instanta deoarece nu este de acord cu divortul...vroiam sa ma informez in mare cam cat m-ar duce toate acestea.
Daca divortul se pronunta din vina paratului puteti sa-l obligati, prin actiunea pe care o introduceti in instanta, la plata cheltuielior de judecata. In ceea ce priveste onorariul avocatului asata depinde da la avocat la avocat.

Daca sunteti de acord amandoi cu privire la divort, si nu aveti copii minori rezultati din casatorie sau adoptati atunci va puteti adresa ofiterului de stare civila sau notarului public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune care va constata desfacerea casatoriei. In acest caz cheltuielile sunt mult mai ieftine.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
Tifigiu Laura, Consilier juridic
Dacă doriţi, puteţi lua legătura cu unul dintre consultanţii din zona/oraşul care vă intresează şi explicându-i speţa dvs. vă va spune şi care va fi onorariul. Acesta depinde de la avocat la avocat, de la speţă la speţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort florinlacan florinlacan Buna ziua, as dori sa imi spuneti cat dureaza desfacerea unei casatorii in urma careia a rezultat un copil minor si care sunt costurile unui divort si daca e ... (vezi toată discuția)
Divort pdana pdana Sunt casatorita de 21 ani, am un copil de 18 ani, nu am nici un bun comun cu sotul meu, vreau sa divortez, cat poate dura si cat costa aproximativ ... (vezi toată discuția)
Divort crissalex1970 crissalex1970 Buna ziua .Numele meu este Cristina,locuiesc in Constanta.As dori sa stiu cat dureaza un divort ,,costurile lui etc.Mentionez ca nu exista copii minori ... (vezi toată discuția)