avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare unilaterala salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare unilaterala salariu

Pana in anul 2006 am fost sef serviciu financiar la una din Sucursalele Petrom Sa.Odata cu privatizarea Petromului sucursala initiala s-a desfiintat si am fost trecuta in functia de economist industrie.
Noii manageri ne-au comunicat verbal ca nu ne vor fi afectate salariile.
Fara sa primesc vre-o decizie de diminuare a salariului si fara o anexa la Contractul individual de munca salariul a fost micsorat in mod drastic in perioada martie 2006- aprilie 2008
Mentionez ca am fost angajata PetromV pana in luna aprilie 2008 .
As avea vre-o sansa in instanta pentru recuperarea diferentelor de drepturi banesti??
Cel mai recent răspuns: lita854 , utilizator 15:38, 8 Februarie 2010
Schimbarea salariului putea fi decisa in baza aceluiasi act prin care vi s-a schimbat si functia.
Intr-adevar, orice modificare a contractului individual de munca se face in baza unui act aditional, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
Dumneavoastra ati invocat art.360/1 din CCM la nivel de unitate ...ce prevede acest articol ? :-/
Daps am castigat procesul.Uraaa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare lider de sindicat dianamariadamian dianamariadamian Buna ziua tuturor!:D Am o nelamurire fff mare!Sunt presedinte de sindicat la filiala mea,ocup postul de economist si se face reorganizare...care sunt ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca in detrimentul angajatului noiklosa noiklosa Buna din nou :-) M-am gandit sa impart pe subiecte diferite intrebarile mele, ca sa fie mai usor de urmarit si pentru altii care ar putea avea interese ... (vezi toată discuția)
Modificare clauze contract individual de munca UDREA ADRIAN UDREA ADRIAN Care este perioada de prescriptie pentru a contesta o decizie prin care mi s-au modificat clauze ale CIM ( functia si salariul ) ? In decizia primita nu se ... (vezi toată discuția)