avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Diminuarea pensiei anticipate partiale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Diminuarea pensiei anticipate partiale

buna seara

Am 60 ani si am cotizat 41 de ani .
In cazul iesirii la pensia anticipat partiala m-i se aplica o diminuare cu 45procente.
Dupa un an de zile aceasta diminuare i-mi va scadea treptat in fiecare luna in mod progresiv pana la inplinirea varstei de 65 de ani sau aceasta diminuare ramane constanta in perioada de 5 ani cat voi fi in pensie anticipat partiala deci pana la atingerea varstei standard de pensionare ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:56, 11 Martie 2011
Diminuarea este aceeasi, nu este degresiva, pana la implinirea varstei standard de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale krista56 krista56 Buna seara. In august anul acesta, implinesc 55 de ani si termin si perioada de 12 luni de somaj avand in totalitate 35 de ani de munca. Stiti cu cat voi fi ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata rl_lucian rl_lucian Buna ziua, Tatal meu, in varsta de 60 de ani, are deja peste 35 de ani munciti legal. As dori sa stiu, tinand cont de cele de mai sus, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)