avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

BUNA ZIUA
as dori si un raspuns ...sotul are un credit , el nu la mai platit de 5 luni , este plecat din tara ,,,acum ia venit executare silita o foie si sc ca cu art 454 alin 1... as vrea sa stiu in cat timp se face oprire pe bani , sau daca se face si daca imi opreste orce venit care trece prin cont chiar si alocatile ....
va multumes
Cel mai recent răspuns: ContSters64268 , utilizator 18:10, 11 Martie 2011
art. 454 C.Pr. Civ. spune că sunt supuse executării silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului de o a treia persoană sau pe care aceasta i le va datora în viitor în temeiul unor raporturi juridice existente.
De asemenea, nu sunt supuse executării silite prin poprire:
a) sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie;
b) sumele reprezentând credite nerambursabile sau finanţări primite de la instituţii sau organizaţii internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;
c) sumele necesare plaţii drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data înfiinţării popririi.
Poprirea se poate face pentru maximum 1/3 din venituri, atât timp cât este nevoie pentru recuperarea creanţei.
in cazul in care s-a demarat executarea silita pentru recuperarea debitului,forma aleasa de executare este la indemana creditorului;cu alte cuvinte,sotul dvs va fi execuatat asupra tuturor bunurilor pe care le detine.
initial,se vor bloca toate conturile etc.dupa care se va trece la o faza superioara a executarii
asta mia venit luna acesta , sar putea ca intrun cont sami intre niste bani la o banca , mi sa vor opri?
dar daca eu continui sa platesc?
si mia venit decat o hartie sc , am incercat sa sun la nr de tel dar nu raspunde nimeni ...ce sa fac oare?
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
ContSters64268, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? ContSters22096 ContSters22096 unul dintre salariatii unui sc este debitor al unei banci. sc i-a virat angajatului un avans intr-un cont pentru efectuarea unei deplasari in interes de ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar Kjancsy Kjancsy vreau sa aflu daca popr ire pe salar se aplica si la alte venituri ?? Multumesc !! (vezi toată discuția)
Poprire pe bursa privata AndaBrailean AndaBrailean Se poate pune poprire pe bursa privata primita de un student de la o societate comerciala? (vezi toată discuția)