avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concedii medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concedii medicale

Am fost inscrisa incepand cu 30sept 2010 la un medic de familie din bv ,iar de la 1 decembrie 2010 m-am mutat la alt medic de familie din campina ptr ca m-am casatorit si fiind si isarcinata iar aceasta fiind si cu probleme. Nu am stiut ca trebuie anuntat medicul de familie din bv ca ma voi muta de la dumnealui,iar de la medicul din campina am beneficiat de concedii medicale si de parafa lui pe concediile care mi s-au dat in urma internarii in spital.Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot proceda ca sa se valideze concediile medicale care le am de la dr din campina si in continuare sa pot intra in cele 126 de zile de concediu prenatal(sunt in 31 de saptamani acum).Momentan eu am ramas inscrisa tot la medicul din bv dar concediile le am eliberate de medicul din campina.Cum pot proceda sa se valideze cm din data de 1.12.2010 si pana acum si a cui este vina? cine trebuia sa ma instiinteze ca trebuie sa anunt medicul din bv?Si daca mai pot benefia de cele 126 de zile de concediu postnatal si in ce conditii?

va multumesc si astept raspuns
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
valentina33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 17:44, 11 Martie 2011
OBLIGATIILE MEDICULUI DE FAMILIE
* Solicita asiguratilor, la inscrierea pe lista proprie si in celelalte situatii prevazute de legislatia in vigoare, documentele justificative care atesta calitatea de asigurat.
* Respecta programul de lucru pe care il afiseaza la loc vizibil.
* Afiseaza la loc vizibil numele casei de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala.
* Organizeaza preluarea activitatii medicale de catre un alt medic de familie pentru perioadele de absenta (concediu de odihna, de boala, etc).
* Inscrie din oficiu copiii care nu au fost inscrisi pe lista unui medic de familie, odata cu prima consultatie a copilului bolnav in localitatea de domiciliu (resedinta). Nou-nascutul va fi inscris pe lista medicului de familie care a ingrijit gravida, daca parintii acestuia nu au alta optiune exprimata in scris, imediat dupa nasterea copilului.
* Inscrie pe lista proprie gravidele neinscrise pe lista unui medic de familie, la prima consultatie, in localitatea de domiciliu (resedinta) sau la solicitarea reprezentantilor din sistemul de asistenta medicala comunitara.
* Inscrie pe lista de asigurati copiii, la solicitarea parintilor, apartinatorilor legali sau la anuntarea de catre casa de asigurari de sanatate ori de primarie, precum si la solicitarea sistemului de asistenta medicala comunitara sau a directiilor de protectie a copilului.
* Acorda asistenta medicala in caz de urgenta medico-chirurgicala, ori de cate ori se solicita, indiferent daca persoana are sau nu calitatea de asigurat.
* Respecta criteriile de calitate a serviciilor medicale furnizate si a activitatii desfasurate.
* Elibereaza acte medicale.
* Informeaza asiguratii despre serviciile oferite si despre modul in care sunt furnizate.
* Acorda asiguratiilor serviciile medicale incluse in pachetul de baza.
* Acorda pachetul de servicii medicale pentru persoanele asigurate facultativ.
* Acorda persoanelor neasigurate serviciile medicale incluse in pachetul minimal.
* Prescrie medicamente cu si fara contributie personala din partea asiguratului, in concordanta cu diagnosticul.
* Recomanda efectuarea de investigatii paraclinice, pentru stabilirea diagnosticului.
* Intocmeste bilet de trimitere catre medicul de specialitate din ambulatoriu sau catre spital in vederea internarii, atunci cand este cazul.
* Acorda servicii medicale tuturor asiguratilor inscrisi, indiferent de casa de asigurari de sanatate la care este luat in evidenta asiguratul.
* Acorda servicii medicale in regim de urgenta femeii gravide.
* Respecta dreptul la libera alegere de catre asigurat a medicului de familie, a medicului specialist si a unitatii sanitare.
* Respecta dreptul asiguratului de a-si schimba medicul de familie dupa expirarea a cel putin 6 luni de la data inscrierii pe lista.
* Respecta confidentialitatea tuturor datelor si informatiilor privitoare la asigurati, precum si intimitatea si demnitatea acestora.
* Acorda servicii medicale tuturor asiguratilor fara nici o discriminare folosind formele cele mai eficiente de tratament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare medic familie SGRU2013 SGRU2013 Va rog frumos sa imi comunicati care sunt demersurile in vigoare pt schimbarea medicului de familie. Multumesc! (vezi toată discuția)
Abuz medic familie? Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I medicul de familie refuza sa elibereze certificat concediumedical deoarece adeverinta de la firma unde lucrez a ajuns prea tarziu (6 zile) intrucat firma este ... (vezi toată discuția)
Vizite medicale gratuite sau nu? dara3923 dara3923 buna ziua! as dori sa aflu:[b] cate vizite gratuite anual la medicul de familie si cate trimiteri gratuite anual la medici specialisti au dreptul parintii mei ... (vezi toată discuția)