avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea minorului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea minorului din tara

buna seara,as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema deoarece sunt plecata din tara si nu prea am unde gasi raspunsuri clare.sunt divortata si copilul este in custodia mea,m-ar interesa sa stiu daca pot sa-l iau cu mine din tara si ce acte mi-ar trebui.mai exista si faptul ca fostul sot mi-a retinut certificatul copilului si nu stiu daca pot scoate singura un alt duplicat.mii de multumiri si scuze daca nu sunt prea concreta
Cel mai recent răspuns: daniele , utilizator 21:02, 13 Martie 2011
In privinta certificatului de nastere, puteti solicita singura eliberarea unui duplicat al acestuia de la Serviciul de stare civila unde a fost inregistrata nasterea minorului.
In privinta iesirii din tara impreuna cu minorul, aveti nevoie de hotararea de divort legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila in original si pasaport pentru minor.
Daca aveti hotararea jud. de incredintare, def. si irevoc. e suficient sa plecati din tara cu minorul. In baza acesteia ii faceti si pasaport si obtineti duplicat al certificatului de nastere.
Succes!
:vishenka:multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului minor din tara dupa divort ContSters133679 ContSters133679 am si eu o intrebare.sunt divortata,in urma divortului copilul a ramas la mine prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.vreau acum sa plec cu ... (vezi toată discuția)
Parasire tara cu minor CorneanuAndreea CorneanuAndreea Problema: Minor,varsta 17 ani,parintii divortati(incredintat prin hotarare judecatoreasca catre mama).Ce acte sunt necesare pentru ca minorul sa paraseasca ... (vezi toată discuția)
Pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui? roberta-daria roberta-daria in cazul in care copilul imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si in sentinta de divort,tatal copilului nu are nici drept de vizita,va rog ... (vezi toată discuția)