avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz legitimare politie!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz legitimare politie!

1. Ce se poate intampla daca refuz sa ma legitimez in fata unui agent de politie/jandarmerie pana la absurd, adica la sediul politiei sa nu le spun absolut nimic cu privire la identitatea mea.
2. Cat timp ma pot retine?
3. Ce consecinte poate sa aiba aceasta fapta presupunand ca nu mi se afla identitatea.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:36, 13 Martie 2011
1) amenda de la 100-500lei
legea 61/1991 art33) refuzul unei persoane de a da relatii pentru stabilirea identitatii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul politiei, la cererea ori la invitatia justificata a organelor de urmarire penala sau de mentinere a ordinii publice, aflate in exercitarea atributiilor de serviciu;
2) pana te identifica
3) nu exista sa nu se afle identitatea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile cetateanului fata de organe ale statului! Adrian M. Adrian M. In ce conditii sunt obligat sa ma legitimez? Sunt obligat sa ma legitimez de fiecare data cand un politits imi cere actele? Am voie sa filmez organele ... (vezi toată discuția)
Control ratb: refuzarea semnarii procesului verbal de contraventie yoyoyo2012 yoyoyo2012 Salutari,se da situatia: Un calator este prins fara abonament de controlori RATB care sunt insotiti de jandarmi,calatorul prezinta buletinul ... (vezi toată discuția)
Legitimarea la domiciliu de catre politie pongonel pongonel Au sunat la interfon 2 politisti pe care din prima i-am intrebat care este motivul contactului. Nu au dorit sa precizeze insistau ca sunt politisti . La usa ... (vezi toată discuția)