avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Drepturile cetateanului fata de organe ale statului!
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Drepturile cetateanului fata de organe ale statului!

In ce conditii sunt obligat sa ma legitimez?
Sunt obligat sa ma legitimez de fiecare data cand un politits imi cere actele?
Am voie sa filmez organele statului in actiune?!(daca nu au delimitat un spatiu precis al interventiei)
In ce conditii pot fi incatusat si luat(invitat) la sectia de politie?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:16, 14 Mai 2017
Legea 61/1991
art.2
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
....
31) refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitimarea la domiciliu de catre politie pongonel pongonel Au sunat la interfon 2 politisti pe care din prima i-am intrebat care este motivul contactului. Nu au dorit sa precizeze insistau ca sunt politisti . La usa ... (vezi toată discuția)
Pt ca nu m-am legitimat la cererea agentului de politie am primit amenda marian86 marian86 ma aflam an drum spre casa cand patru agenti de politie mau oprit pe strada fiind o ora tarzie 12 noaptea acestia sau prezentat si mau obligat sa ma legitimez ... (vezi toată discuția)
Refuz legitimare politie! B_Andrei B_Andrei [b]1.[/b] Ce se poate intampla daca refuz sa ma legitimez in fata unui agent de politie/jandarmerie pana la absurd, adica la sediul politiei sa nu le spun ... (vezi toată discuția)