avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoatere copil din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoatere copil din tara

buna ziua! va rog sa ma ajutati intr-o problema : eu si cu sotia suntem casatoriti, din care a rezultat o fetita (acum are 7 ani), noi nu mai suntem inpreuna de 4 ani, dar nu suntem inca divortati, eu (sotul) lucrez in strainatate si am aflat ca si sotia este in strainatate (Italia) cu fetita, …..o intrebare….cum a dus fata in Italia daca nu a avut acordul meu ? se poate fara acordul meu? ….. Eu (sotul) doresc sa divortez, dar sotia nu vrea sa divorteze si nici sa fim impreuna , sunt de accord ca fetita sa ramana la ea , dar sa am dreptul sa o vad din cand in cand…..procesul de divort ar dura mult daca sotia nu este de accord? cum se procedeaza daca ea nu se prezinta la nici un apel la divort? Cum se stabileste pensia alimentara daca eu am un salariu platit la negru in strainatate ?.........in perioada cat noi nu am fost impreuna (cei 4 ani), eu (sotul) am economisit o anumita suma de bani , la partaj sotia ar beneficia de bani ??? sau daca as valorifica acesti bani intr-un apartament, sotia ar avea dreptul la aceasta? In speranta ca imi veti raspunde, va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:03, 14 Martie 2011
Buna ziua !
Avea nevoie de acordul dvs. la plecarea in strainatate a fiicei ...
Durata procesului variaza in raport de mai multe aspecte , unul dintre acestea fiind bineinteles si dorinta sotilor de a "incheia socotelile" ... Judecata se poate desfasura si in cazul in care sotia nu se prezinta ... angajarea unui avocat este necesara ...
Varianta mai buna pt dvs. ar fi sa va pastrati acei bani in cont pana la finalizarea divortului ... luati in calcul insa si nevoile copilului .
Sotia trebuia sa aibe acordul dvs pentru a putea scoate minora din tara.
In ceea ce priveste divortul, nu aveti decat sa intentati actiunea de divort in care sa mentionati motivele care au dus la destramarea relatiilor de familie.De asemenea trebuie sa specificati faptul ca doriti ca fetita sa ramana in custodia mamei cu dreptul de a o vedea din cand in cand.
Avand in vedere faptul ca nu aveti un venit salarial, pensia alimentara se va achita raportat la nivelul minim pe economie.
Va sfatuiesc sa nu faceti nimic cu banii respectivi pana la finalizarea divortului.
va multumesc din suflet pentru raspunsul dvs. , in acest caz de scoatere a minorei din tara fara acordul meu, sotia a savarsit o infractiune ?... ar trebui sa fac o plangere ? si unde anume ? la ce fel de infractiune se incadreaza sotia ?
dar daca o ruda mi-ar dona un apartament, sotia ar avea parte la acesta?
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
anymaryh, utilizator
Apartamentul dobandit prin donatie de la ruda dvs este bun propriu al dvs. Asadar sotia nu va avea drept la acest apartament decat in situatia in care ruda dvs va prevede in actul de donatie ca respectivul bun sa fie comun
in speranta ca voi afla un raspun mai insist cu intrebarea.......in acest caz de scoatere a minorei din tara fara acordul meu, sotia a savarsit o infractiune ?... ar trebui sa fac o plangere ? si unde anume ? la ce fel de infractiune se incadreaza sotia ?
multumesc


Alte discuții în legătură

Dreptul parintelui la vizitarea copilului Andrea Nagy Andrea Nagy Sunt divortat iar fetita a ramas sub tutela mamei.In hartiile de la tribunal ea,fosta sotie, si-a declarat adresa din buletin care e la 30 de km de oras(o ... (vezi toată discuția)
Separare cuplu - ce este de facut ? escape2009 escape2009 Problemele noastre stau in felul urmator : Sotia consuma alcool , la inceput a fost putin si mai usor , de circa 9 ani s-a intetit si a crescut cantitatea de ... (vezi toată discuția)
Alegerea facuta de copil conteaza in cazul unui divort? Dragos_75 Dragos_75 Buna ziua! Ma aflu in situatia unui viitor divort! Sotia este plecata in Germania la munca , traieste cu cineva.iar eu sunt acasa cu fetita de 13 ani.Locuim in ... (vezi toată discuția)