avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoatere copil din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoatere copil din tara

buna ziua! va rog sa ma ajutati intr-o problema : eu si cu sotia suntem casatoriti, din care a rezultat o fetita (acum are 7 ani), noi nu mai suntem inpreuna de 4 ani, dar nu suntem inca divortati, eu (sotul) lucrez in strainatate si am aflat ca si sotia este in strainatate (Italia) cu fetita, …..o intrebare….cum a dus fata in Italia daca nu a avut acordul meu ? se poate fara acordul meu? ….. Eu (sotul) doresc sa divortez, dar sotia nu vrea sa divorteze si nici sa fim impreuna , sunt de accord ca fetita sa ramana la ea , dar sa am dreptul sa o vad din cand in cand…..procesul de divort ar dura mult daca sotia nu este de accord? cum se procedeaza daca ea nu se prezinta la nici un apel la divort? Cum se stabileste pensia alimentara daca eu am un salariu platit la negru in strainatate ?.........in perioada cat noi nu am fost impreuna (cei 4 ani), eu (sotul) am economisit o anumita suma de bani , la partaj sotia ar beneficia de bani ??? sau daca as valorifica acesti bani intr-un apartament, sotia ar avea dreptul la aceasta? In speranta ca imi veti raspunde, va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:03, 14 Martie 2011
Puteti face plangere penala sau denunt.
[ link extern ]
Codul Civil - CARTEA a II-a - TITLUL IV - Autoritatea parinteasca
Schimbarea locuintei copilului
Art. 497. -
(1) Daca afecteaza exercitiul autoritatii sau al unor drepturi parintesti, schimbarea locuintei copilului, impreuna cu parintele la care locuieste, nu poate avea loc decat cu acordul prealabil al celuilalt parinte.
(2) In caz de neintelegere intre parinti, hotaraste instanta de tutela potrivit interesului superior al copilului, luand in considerare concluziile raportului de ancheta psihosociala si ascultandu-i pe parinti. Ascultarea copilului este obligatorie, dispozitiile art. 264 fiind aplicabile.
Sau sesizati autoritatea tutelara si va vor indruma.
Codul familiei - Ocrotirea minorului
Art. 108
Autoritatea tutelara este obligata sa exercite un control efectiv si continuu asupra felului in care parintii isi indeplinesc indatoririle privitoare la persoana si bunurile copilului.
Delegatii autoritatii tutelare au dreptul sa viziteze copiii la locuinta lor si sa se informeze pe orice cale despre felul cum acestia sunt ingrijiti in ceea ce priveste sanatatea si dezvoltarea lor fizica, educarea, invatatura si pregatirea lor profesionala, in conformitate cu telurile statului, pentru o activitate folositoare colectivitatii; la nevoie, ei vor da indrumarile necesare.
[ link extern ] /
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul parintelui la vizitarea copilului Andrea Nagy Andrea Nagy Sunt divortat iar fetita a ramas sub tutela mamei.In hartiile de la tribunal ea,fosta sotie, si-a declarat adresa din buletin care e la 30 de km de oras(o ... (vezi toată discuția)
Separare cuplu - ce este de facut ? escape2009 escape2009 Problemele noastre stau in felul urmator : Sotia consuma alcool , la inceput a fost putin si mai usor , de circa 9 ani s-a intetit si a crescut cantitatea de ... (vezi toată discuția)
Alegerea facuta de copil conteaza in cazul unui divort? Dragos_75 Dragos_75 Buna ziua! Ma aflu in situatia unui viitor divort! Sotia este plecata in Germania la munca , traieste cu cineva.iar eu sunt acasa cu fetita de 13 ani.Locuim in ... (vezi toată discuția)