avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Adeverinta de scutire pentru orele de sport - care ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Adeverinta de scutire pentru orele de sport - care care este actul normativ?

buna, as dori sa aflu daca exista vreo lege privind acceptarea de scutiri de le ora de educatie fizica si sport a unui elev de liceu (IX) care practica sport de performanta in afara scolii la un club sportiv
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 11:33, 22 Martie 2011
Scutirile se asigura pe zile/saptamani/luni semestre. Acum este asigurata logica?
conform legii , a directorului scolii si a juristului acestuia...se mai pot acorda si pe ore ,ex:ultima ora daca exista dovada ca in timpul respectiv elevul este solicitat la pregatire, in vederea unei competitii importante,....sau de la ora de ed.fiz.pentru diminuarea efortului.(in fond si scoala se poate mandri cu un campion).....nota suna in felul urmator:
La solicitarea AS x(asociatiei sportive)in vederea pregatirii pentru Campionatul European de....din Portugalia a sportivului x elev la lic.x , conform legii educatiei fizice si sport nr 69/2000 art.15.2.conducerea liceului aproba pe perioda 21 03-27 06 2011 scutirea de la orele de educatie fizica si sport precum si a orelor desfasurate in intervalul de timp 14.00-15.00. ....... alaturat au fost atasate dovada calificarii, programul, si confirmarea inscrierilor.
acuma, cred ca are logica:)
Nu stiu de unde a aparut juristul in povestea aceasta, pentru ca scolile nu au jurist. Intrebarea care se pune, in contextul respectivei adeverinte, este unde se afla elevul in timpul orelor de ed. fizica, daca nu este la club? Ma surprinde o asemenea decizie, care incalca norma MECT (elevii scutiti sunt prezenti la ora de sport), desi intervalul orar, zilnic (14-15), este ok.
Cluburile fixeaza programul de antrenament in functie de orarul scolar. Altfel ramane solutia cantonamentelor. Sau licee cu profil sportiv.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la scoala - directorul interzice unui sportiv de performanta sa mearga la antrenamente claudiumosoiu claudiumosoiu Buna ziua Am un baiat de 15 ani,care practica sport de performanta(handbal).Directorul scolii i-a interzis sa mai ... (vezi toată discuția)
Sportul la romani trope_doi trope_doi In primul rand vreau sa precizez ca sportul este o activitate necesara, benefica pentru sanatate atunci cand este practicat cu regularitate si organizat. Se ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate sportivi de performanta??? calin cristiana calin cristiana Care sunt actele normative de motivare a absentelor scolare- invatamant gimnazial , pentru motivarea absentelor elevilor care participa la cantonamente si la ... (vezi toată discuția)