avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme la scoala - directorul interzice unui sportiv ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme la scoala - directorul interzice unui sportiv de performanta sa mearga la antrenamente

Buna ziua
Am un baiat de 15 ani,care practica sport de performanta(handbal).Directorul scolii i-a interzis sa mai plece la antrenamente,desi erau motivate de clubul sportiv,pe motiv ca nu apartine de o ,,scoala sportiva,,.Miercuri,01.06.2011, are un ultim antrenament inainte de a pleca in data de 02.06.2011 la turneul semifinal,unde s-au calificat de pe prima pozitie din grupa.D-nul Director ,prin d-na diriginta l-au amenintat ,verbal, ca daca pleaca de la ore va fi lasat corigent,datorita numarului de absente.
Va rog ,puteti sa-mi oferiti citeva sfaturi utile.
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters170895 , utilizator 20:22, 30 Mai 2011
În situaţia în care motivul absentării este de ordin sportiv, unităţile de învăţământ în care se organizează activităţi de profil sportiv adresează o solicitare scrisă de motivare a absenţelor elevilor care participă la antrenamente sau la competiţii de nivel local, naţional sau internaţional.
Art.84(7) La cererea scrisă a unităţilor sportive de performanţă şi a federaţiilor de specialitate, directorul poate aproba motivarea absenţelor elevilor care participă la cantonamente şi competiţii de nivel local, naţional şi internaţional, cu condiţia recuperării materiei în vederea încheierii situaţiei şcolare. (R.O.F.U.I.P.).
Buna seara. Ar fi fost de preferat ca directorul /coordonatorul centrului sportiv unde activeaza fiul dvs.sa ia legatura cu directorul scolii si sa se puna de comun acord, mai precis cate absente i se pot justifica datorita activitatii sportive.
Si in timpul cat reuseste sa fie prezent la scoala -care , totusi, nu este facultativaB-)- sa ia note cat mai bune, astfel incat sa acopere , oarecum, lipsa de la alte ore.
Oricum, nu neglijati nici scoala in detrimentul sportului. Este extrem de important sa le corelati pe ambele, intr-un mod care sa nu afecteze nici o latura /sportiva sau scolara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate sportivi de performanta??? calin cristiana calin cristiana Care sunt actele normative de motivare a absentelor scolare- invatamant gimnazial , pentru motivarea absentelor elevilor care participa la cantonamente si la ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de scutire pentru orele de sport - care care este actul normativ? petrider petrider buna, as dori sa aflu daca exista vreo lege privind acceptarea de scutiri de le ora de educatie fizica si sport a unui elev de liceu (IX) care practica sport ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as avea o întrebare dacă pot contesta nota scăzută ... Nistor cristina Nistor cristina Buna ziua as avea o întrebare dacă pot contesta nota scăzută a copiilor la purtare ei sunt sportivi de performanța și din cauza absențelor li sa scăzut ... (vezi toată discuția)