Tatal meu a fost in proces cu surorile sale (2 la numar) pentru anularea titlului de proprietate.
Tribunalul a anulat titlul eronat si a condamnat surorile la cheltuieli de judecata, 1200 lei in total. Acestea trimit cite 20 lei cind au chef. Acum decizia este definitiva, partile adverse n-au facut recurs
As vrea sa stiu cum poate recupera banii de la surorile sale ? Cum le obliga tribunalul sa plateasca si in cit timp ?
Va multumesc
Mai intai trebuyie sa legalizati sentinta si sa o investiti cu formula executorie la instanta care a emis-o (costa 10 lei).Apoi mergeti la un executor judecatoresc cu sentinta legalizata .Costa 10 % plus o taxa mica. Se pune poprire pe venituri .Li se face mai intai o somatie si ar putea sa aduca banii din prima ,fara a fi nevoie de poprire .Majoritatea executa de buna voie cand aud de executorul judecatoresc.Daca platiti un avocat sa se ocupe ,veti recupera si onorariul lui , dupa cum veti recupera si cheltuileile cu executorul pana la ultimul leu.
Dupa anularea unui titlu de proprietar (legea 18) unde tata figura cu cele 2 surori ale sale si obtinerea altuia pe numele sau, am vrea sa stim care sant demersurile juridice pentru a proba ca el este proprietarul casei de pe terenul intravilan. Este necesar un proces la tribunal cum a fost pentru titlul de proprietar ?
Multumesc pentru precizarile d-voastra
Poprire
sohim
Bună ziua.O cunoştinţă are următoarea problemă:
Deţine 3 sentinţe:
-prima de la judecătorie în care este obligat la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)