avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXECUTARE DECIZIE DE TRIBUNAL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXECUTARE DECIZIE DE TRIBUNAL

Tatal meu a fost in proces cu surorile sale (2 la numar) pentru anularea titlului de proprietate.
Tribunalul a anulat titlul eronat si a condamnat surorile la cheltuieli de judecata, 1200 lei in total. Acestea trimit cite 20 lei cind au chef. Acum decizia este definitiva, partile adverse n-au facut recurs
As vrea sa stiu cum poate recupera banii de la surorile sale ? Cum le obliga tribunalul sa plateasca si in cit timp ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters147428 , utilizator 22:33, 15 Martie 2011
Mai intai trebuyie sa legalizati sentinta si sa o investiti cu formula executorie la instanta care a emis-o (costa 10 lei).Apoi mergeti la un executor judecatoresc cu sentinta legalizata .Costa 10 % plus o taxa mica. Se pune poprire pe venituri .Li se face mai intai o somatie si ar putea sa aduca banii din prima ,fara a fi nevoie de poprire .Majoritatea executa de buna voie cand aud de executorul judecatoresc.Daca platiti un avocat sa se ocupe ,veti recupera si onorariul lui , dupa cum veti recupera si cheltuileile cu executorul pana la ultimul leu.
Dupa anularea unui titlu de proprietar (legea 18) unde tata figura cu cele 2 surori ale sale si obtinerea altuia pe numele sau, am vrea sa stim care sant demersurile juridice pentru a proba ca el este proprietarul casei de pe terenul intravilan. Este necesar un proces la tribunal cum a fost pentru titlul de proprietar ?
Multumesc pentru precizarile d-voastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire sohim sohim Bună ziua.O cunoştinţă are următoarea problemă: Deţine 3 sentinţe: -prima de la judecătorie în care este obligat la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters111614 ContSters111614 Buna ziua.Am castigat procesul cu firma care imi datora 3132lei as dori sa stiu daca o execut acum cat dureaza ,care este costul executari,si dobanda ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate gabrieladelia gabrieladelia Buna ziua,va rog daca poate sa-mi raspunda cineva la intrebarea mea,v-as fi recunoscatoare.Fostul meu sot s-a gandit sa ma dea in judecata dupa 10 ani de ... (vezi toată discuția)