avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare constructie noua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare constructie noua

Este adevarat ca o constructie noua se poate intabula din oficiu in 5 ani daca locatarii fac dovada locuirii in spatiul respectiv?
Cel mai recent răspuns: poparoxy , utilizator 15:07, 15 Martie 2011
constructiile se "intabuleaza" in Cartea Funciara in urma unei documentatii cadastrale si a unor "acte" !!! - Birourile de Carte Funciara accepta acum:
-pentru constructiile edificate pana in anul 2001 : Autorizatie construire + PV de receptie finala sau Certificat de atestare a edificarii constructiei emis de Primarie (sau uneori o Sentinta civila).
-pentru constructiile edificate dupa in anul 2001 : Autorizatie construire + PV de receptie finala (sau uneori o Sentinta civila).
Procesul verbal de receptie se va face dupa o expertiza tehnica a constructiei respective, ca sa se vada daca indeplineste conditiile de rezistenta, etc.
Aceasta va constitui o parte din documentatia tehnica ce trebuie intocmita pt. avizarea constructiilor care nu au AUT.DE CONSTR. -conform L.50/1991-art.7 alin.15
Din normele metodologice 839/2009 de aplicare .a L.50/1991-
ART. 59
Intrarea in legalitate

(3) ホn situaţia in care construcţia realizată fără autorizaţie de construire intruneşte condiţiile urbanistice de integrare in cadrul construit preexistent, autoritatea administraţiei publice locale competente poate proceda la emiterea unei autorizaţii de construire in vederea intrării in legalitate, in coroborare cu luarea măsurilor legale care se impun, numai in baza concluziilor unui referat de
expertiză tehnică pentru cerinţa esenţială de calitate "rezistenţă mecanică şi stabilitate" privind starea structurii de rezistenţă in stadiul fizic in care se află construcţia, precum şi pentru cerinţa esenţială de calitate "securitatea la incendiu", numai după emiterea Acordului de mediu, in condiţiile legii.
Art 57 al 3 dar mai ales art 81 al 3 !!! se aplica doar daca dn/dna salariuredus de la "urbanismul primariei" (sau seful acestora) este in "bune relatii" cu un expert in "rezistenţă mecanică şi stabilitate" (ex Arad, Timisoara, Sibiu, Selimbar, etc... ) altfel primaria emite in baza lg 7/91 care n-a fost abrogata de lg 50/91 nici de 453/2001 un "Certificat de Atestare a Edificarii Constructiei" (semneaza primaru' si sercetaru' ) si constructia realizata inainte de modificarile lg 50 din 2001 se noteaza in CF.#-o
Subscriu la cele spuse de Seth-mi-a placut "cuvantul ce exprima adevarul "-redus(nu salariul).=D>=D>=D>=D>
Va multumesc pentru promtitudine si pentru raspunsuri, trebuie insa sa recunosc ca nu sunt in domeniu si de aceea m-ar interesa mai exact, care sunt pasii care trebuie urmati pentru intabulare. Precizez ca este vorba de un bloc de locuinte, fara autorizatie de constructie, fara proces verbal de receptie, nu sunt nici macar proprietarul terenului pe care s-a construit blocul , avem doar un contract de construire incheiat intre noi si constructor (personal, locuim acolo incepand din dec. 2007).

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de atestare a edificarii constructiei (contribuabil vs primarie) Cristian Fara Cristian Fara La solicitarea unui \"Certificat de atestare a edificarii constructiei\" pt o casa construita in anul 1970 necesar pentru inscrierea in CF a casei odata cu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare a unei cladiri simo_07 simo_07 ce demersuri trebuiesc facute pentru a obtine o autorizatie de functionare a unei cladiri construita fara nici un fel de aviz sau autorizatie adica pe un cf in ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie hepicrist hepicrist am cunparat un teren in iasi com miroslava si am costruit o casa si nu am autorizatie de constructie deoarece cind am facut casa terenu era pe extravilan ... (vezi toată discuția)