avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doctoratul in invatamintul superior medical este curs ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doctoratul in invatamintul superior medical este curs de formare si perfectionare

va rog sa ma ajutati,am nascut in sept.2007 ,fiind angajata la universitate ca doctorand pina in noiembrie 2006,apoi am 2 luni de concediu fara salar cu adeverinta de la universitate de curs de formare si perfectionare pentru lunile noiembrie,decembrie 2006,in rest pina la nasterea copilului e ok.am dreptul la cic?

se considera doctoratul curs de formare si perfectionare?
bursa de doctorat se considera venit?adica se pune la cele 12 luni necesare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:30, 5 Iunie 2008
Art. 1 - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).

(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:

a) şi-au însoţit soţul/soţia trimis/trimisă în misiune permanentă în străinătate;

b) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;

c) au beneficiat de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii;

d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii, în condiţiile prevăzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare;

e) au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii în condiţiile prevăzute de actele normative cu caracter special care reglementează concedierile colective;

f) au realizat în sistemul public de pensii, anterior datei intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, perioade de stagiu de cotizare pe bază de contract de asigurare socială;

g) au beneficiat de indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani, respectiv până la vârsta de 3 ani în cazul copilului cu handicap;

h) au beneficiat de pensii de invaliditate;

i) au beneficiat de concediu fără plată pentru a participa la cursuri de formare şi perfecţionare profesională din iniţiativa angajatorului sau la care acesta şi-a dat acordul, organizate în condiţiile legii;

j) au lucrat cu contract individual de muncă în străinătate, pe baza acordurilor guvernamentale bilaterale încheiate de România cu alte state;

k) se află în perioada de întrerupere temporară a activităţii, din iniţiativa angajatorului, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;

l) se află în perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenţă sau de diplomă, în vederea angajării ori, după caz, trecerii în şomaj, potrivit legii.

(3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se înţelege: venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, aşa cum sunt definite de această lege.

Art. 2 - Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul indemnizaţiei prevăzute la art. 1 alin. (1) este de 600 lei (RON).

multumesc,asta era intrebarea
daca doctoratul-eu fiind angajata ca doctorand cu bursa intra aici?
si a doua intrebare ,daca doctoratul este considerat curs de formare si perfectionare?

cine poate sa mi raspunda?
cei de la directia muncii nu mi au dat raspuns de la depunerea dosarului in decembrie 2007


ar mai fi o intrebare,
daca nu primesc aceasta indemnizatie,nu primesc nici pentru urmatorul copil?
urmeaza sa nasc in septembrie 2008
Doctoratul nu este curs de formare si perfectinare.
Daca sunteti angajata cu contract individual de munca atunci puteti de beneficiati de indemnizatie.
pantera A a scris:

va rog sa ma ajutati,am nascut in sept.2007 ,fiind angajata la universitate ca doctorand pina in noiembrie 2006,apoi am 2 luni de concediu fara salar cu adeverinta de la universitate de curs de formare si perfectionare pentru lunile noiembrie,decembrie 2006,in rest pina la nasterea copilului e ok.am dreptul la cic?

se considera doctoratul curs de formare si perfectionare?
bursa de doctorat se considera venit?adica se pune la cele 12 luni necesare?
multumesc


Bursele primite de persoanele care urmează orice formă de şcolarizare sau perfecţionare în cadru instituţionalizat sunt venituri neimpozabile, potrivit Codului fiscal. In speta, nu sunt puse la calculul celor 12 luni perioadele in care ati obtinut numai venituri din bursa de doctorat.
multumesc,elis
sint angajata cu cim,ca doctorand cu bursa,bursa nu este supusa impozitului pe venit,dar sint platite stagiile de cotizare.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului Anca_J Anca_J Buna ziua, sunt beneficiara unei burse in cadrul unui proiect european si sunt insarcinata...imi puteti spune daca in aceasta situatie voi putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizație cic și bursa doctorat Mateiutza Mateiutza Buna As dori sa știu dacă mai pot beneficia de bursa de doctorat pe perioada cât voi beneficia de indemnizație CIC Bursa va intra in calculul ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru studii si indemnizatie pentru cresterea copilulu ellaiklub ellaiklub Bună ziua, Sunt profesoară şi pâna în luna septembrie 2009 am lucrat timp de 4 ani ca profesor titular. Din septembrie 2009 mi-am luat concediu fără ... (vezi toată discuția)