avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doctoratul in invatamintul superior medical este curs ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doctoratul in invatamintul superior medical este curs de formare si perfectionare

va rog sa ma ajutati,am nascut in sept.2007 ,fiind angajata la universitate ca doctorand pina in noiembrie 2006,apoi am 2 luni de concediu fara salar cu adeverinta de la universitate de curs de formare si perfectionare pentru lunile noiembrie,decembrie 2006,in rest pina la nasterea copilului e ok.am dreptul la cic?

se considera doctoratul curs de formare si perfectionare?
bursa de doctorat se considera venit?adica se pune la cele 12 luni necesare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:30, 5 Iunie 2008
Pentru a beneficia de indemnizati pentru cresterea si ingrijirea copilului trebuie ca, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, sa aveti realizate timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit Legii nr.84/1997, invăţământul postuniversitar asigură specializarea în domeniu sau extinderea şi perfecţionarea pregătirii atestate prin diplomă obţinută la finalizarea studiilor universitare. Acesta se organizează în instituţii de învăţământ superior şi în şcoli de studii postuniversitare, acreditate în acest scop, şi se realizează prin: studii aprofundate de specialitate, masterat, studii academice postuniversitare, doctorat, studii postuniversitare de specializare şi cursuri de perfecţionare postuniversitare. Doctoratul este o formă superioară de învăţământ şi cercetare.


multumesc,
sa inteleg ca asta inseamna ca doctoratul nu e curs de formare si perfectionare.
referitor la indemnizatia pentru cel de al doilea copil,faptul ca acum sint angajata la o firma,sint in concediu de crestere pentru primul copil si nu primesc indemnizatie inseamna ca nu primesc nici pentru cel de al doilea?
Reiese clar din mesajul anterior, care sunt conditiile ce trebuie sa le indepliniti pentru a beneficia de indemnizatia lunară pentru creşterea copilului. Daca in ultimul an anterior datei naşterii copilului, nu ati realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit nu beneficiati de indemnizatie. Daca ati fi beneficiat de indemnizatie, atunci ati fi primit indemnizatie si pentru cel de al doilea copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului Anca_J Anca_J Buna ziua, sunt beneficiara unei burse in cadrul unui proiect european si sunt insarcinata...imi puteti spune daca in aceasta situatie voi putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizație cic și bursa doctorat Mateiutza Mateiutza Buna As dori sa știu dacă mai pot beneficia de bursa de doctorat pe perioada cât voi beneficia de indemnizație CIC Bursa va intra in calculul ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru studii si indemnizatie pentru cresterea copilulu ellaiklub ellaiklub Bună ziua, Sunt profesoară şi pâna în luna septembrie 2009 am lucrat timp de 4 ani ca profesor titular. Din septembrie 2009 mi-am luat concediu fără ... (vezi toată discuția)