avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua, sunt insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua, sunt insarcinata

Sunt insarcinata in 4 luni jumate iar in aceasta perioada am avut un concediu fara plata de 10 zile, credeti ca o sa am probleme si sa nu primesc indemnizatia de proaspata mamica dupa cele 9 luni de sarcina??
Astept raspunsul vostru
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 16:10, 15 Martie 2011
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit .

In calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului. Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului.
Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut mai sus.

Asadar, consider ca cele 10 zile de CFP nu va afecteaza dreptul de a beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Daca sunati la cei de la directia de munca va vor spune ca si daca aveti intrerupere si de o zi nu mai beneficiati de idemnizatie, insa nu este chiar asa.
Sora mea s-a confruntat cu aceasi problema, insa dupa ce a ajuns in audienta la director s-a lamurit cum sta treaba. Puteti beneficia de indemnizatie deoarece impozitul si toate celelalte taxe se platesc pe luna, la venitul realizat, nu pe zile lucrate.
gabrielaghm a scris:

Daca sunati la cei de la directia de munca va vor spune ca si daca aveti intrerupere si de o zi nu mai beneficiati de idemnizatie, insa nu este chiar asa.
Sora mea s-a confruntat cu aceasi problema, insa dupa ce a ajuns in audienta la director s-a lamurit cum sta treaba. Puteti beneficia de indemnizatie deoarece impozitul si toate celelalte taxe se platesc pe luna, la venitul realizat, nu pe zile lucrate.


Nu are nicio legatura plata contributiilor si a impozitului pe venit cu dreptul de a beneficia de indemnziatia pentru CCC.

Legea este clara in ceea ce priveste conditiile de acordare a indemniztiei si constituirea celor 12 luni .
Buna ziua doamna,
Pentru a fi mai temeinic informata va rog sa cititi si informatiile de mai jos:

ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 111 din 8 decembrie 2010
privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL Nr. 830 din 10 decembrie 2010


Art. 4
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie
, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
(4) În situaţia în care naşterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii, certificată de medicul de specialitate.


Ramane sa verificati daca celelalte sfaturi primite sunt in spiritul reglementarii de mai sus, in baza careia veti primi indemnizatia.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate lorelai012 lorelai012 daca intre actualul loc de munca si vechiul loc de munca am o itrerupere de 2luni ,iar in momentul de fata sant gravida dar am facut calculul si cand nasc am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil corinaelena corinaelena buna ziua, sunt angajata din data de 21martie 2012, in ian 2013, feb, ,martie, si aprilie mi-a fost intrerupt contractul de munca cu cate 19 zile in ian, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc anath anath Buna ziua!Am si eu o intrebare la care sper din suflet sa gasesc raspuns.Am lucrat un an in invatamant ca suplinitor01.09.2014-31.08.2015.Sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)