avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Anul trecut 2010,am depus doasr de pensie anticipata ,avind virsta de peste 58 ani si 6 luni si o vecime toatala de 16 ani incluzind stagiul militar.
Dupa 8 luni primesc raspuns negativ ,ca nu se aproba si constaind ca vechimea fost calculata gresit adiaca 14 ani 6 luni si citva zile ,stagiul militar ne luindu-se in considerare,deci 2 greseli in calcul.
La sectorul1 Bucuresti era afisat termenul de rezolvare 45 de zile si acest term nu a fost respectat.
Poate cineva sa ma lamureasca care este termenul legal de iesire la pensie anticipata ,la ce virsta se poate iesi ,intrucit termenul de cotizare legala cf.Legii 19/2000 este de 15 ani pt. barabti si femei ,temenul crescind de la 10 ani la 15 ani de la aplicarea legii intr-un termen de 13 ani.
Nimeni nu tine cont de nimic.

Multumesc tuturor care vor sa raspunda!
:O:O:O
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:14, 25 Martie 2011
In cazul pensiei anticipate stagiile asimilate (armata) nu se iau in calcul si trebuie sa aiba stagiul de cotizare complet nu minim.
Cum v-a spus si domnul Neagu, in cazul pensiei anticipate partiale stagiile asimilate nu sunt valorificate, iar pentru a beneficia de aceasta categorie de pensie trebuie sa fi realizat stagiul complet de cotizare.

Un barbat nascut anterior lunii ianuarie 1950 poate beneficia de pensie anticipata partiala la varsta de 60 de ani, daca a realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi la pensie? goby goby sunt de sex masculin nascut la 01.07.1949 m-am angajat iulie 1966 si lucrez si in prezent am 3 ani, 2 luni si 27 zile gr 2 de munca vreau sa ies la ... (vezi toată discuția)
La ce varsta pot iesi la pensie anticipat partiala vlad george vlad george sint nascut pe data de 1-08-1952 incadrat la munca in anul 1971 si muncesc si in prezent,cu o singura intrerupere,cind am efectuat stagiul militar. am lucrat ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , Daca o femeie a muncit normal,fara grupa de munca,peste 30 de ani si este nascuta la data de 30 iunie 1959 , CAND SE POATE PENSIONA ANTICIPAT ... (vezi toată discuția)