avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De ce, noi tatii, nu avem dreptul sa ne crestem copii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De ce, noi tatii, nu avem dreptul sa ne crestem copii?

Recent, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, custodia fetitei in varsta de 4 ani i s-a acordat mamei. Aceasta locuieste din septembrie 2005 in Egipt cu viza turistica si intentioneaza sa isi aduca fetita acolo. De cand avea fetita 1 an si 2 luni am crescut-o singur, fara nici un ajutor din partea ei. Cum as putea impiedica sa plece cu ea din tara?
Orice ;ucru care se intampla intr-un dosar are o influienta mai mare sau mai mica...
Nu va pot spune ce importanta a avut faptul evocat de dv., caci nu stiu cine si ce actiu7ne a introdus, ce spunea reconventionala, ce anume se cerea, unde se sustinea ca locuieste fiecare parte.

Intelegerile despre care vorbiti dv. nu se intampla mai niciodata in practica. este un mit in care cred, insa, foarte multi oameni.
Am avut caz in care clientul mi-a spus: intelegeti ca va rasplatesc daca se termina repede, sunteti de partea mea, nu? AStunci am avut o discutie in care i-am clarificat ca eu lucrez pentru onorariu si, daca nu are incredere in mine, nu ar trebui sa continuam.
Un avocat in care nu ai incredere nu functioneaza, pentru ca lipsa de incredere duce la o comunicare proasta intre acesta si client. Astfel, clientul intelege tot mai putine si sfarseste, la un anumit moment, sa creada ca a fost tras in teapa. In mod gresit. Greseala la care a contribuit si el, neconcediindu-si avocatul.

Am mai avut intamplare in care clientul a venit la mine, bucuros, spunandu-mi ca partea adversa crede ca el i-a cumparat avocatul. Era bucuros ca facuse loc in capul partii adverse o astfel de banuiala, fara ca el sa faca nimic!

Deci, in practica, sunt rarissime aceste cazuri.

Dar... nu am inteles de nicaieri ca att de curand s-a dat acea hotarare... mai bine ati fi precizat, ca se schimba datele problemei. Ati ajuns exact la ceea ce scrie sub mesajul de postat: ca aceste discutii nu tin loc de consultatie juridica. ;)
Avlil, dupa parerea mea mama nu ajunge la destinatie impreuna cu minora.Poate pe aici prin Europa, dar nu in Egipt.
Nici macar nu am inteles daca minorul se afla in fapt in grija mamei.Mai intai va trebui sa ia minorul de la tata, iar apoi se va izbi de problema stabilirii domiciliului.
Mama ar trabui sa incerce obtinerea unei hotarari judecatoresti de stabilire a domiciliului minorului in Egipt, lucru care nu cred ca il va obtine.Sigur ca, mai depinde si de felul in care se judeca tatal si daca isi va angaja sau nu avocat.
Eu nu reusesc sa inteleg cum de a pierdut procesul cu incredintarea.

avocat Claudiu Lascoschi
Inteleg atunci ca nu mai am vreo cale de a-mi pastra fetita, iar plecarea ei in Egipt imi va restrange foarte mult orice contact. Mai mult, asa cum ati scris intr-un alt post, dupa stabilirea drepturilor de vizita va trebui sa plec in Egipt pentru a o vedea. Cat despre acordul mamei de a o aduce in Romania... sunt toate sansele ca fetita sa uite de tatal ei.
V-as ruga sa precizati cui va adresati intrucat nu am inteles.

Eu am scris ca este greu de realizat ajungerea fetitei in Egipt.Nu zic imposibil intrucat nu stiu cum se va desfasura procesul.
Pana una alta eu cred ca fetita se afla in ingrijirea dvs.Deci, primul pas este sa o ia.O puteti da de buna voie sau sa vina cu un executor.
Parerea mea este sa consultati un avocat anterior momentului in care sa vina un executor judecatoresc.Aveti dreptul legal de a fi asistat de un avocat si la momentul in care vine executorul judecatoresc.
Eu sunt convins ca daca fetita ajunge in Egipt s-a terminat cu dreptul dvs de vizitare.In Egipt va mai si impusca autoritatile daca le suparati.Asta daca nu va fugareste concubinul mamei cu un iatagan.
Eu sunt de acord cu dvs ca daca fetita ajunge in Egipt o veti vedea doar in poze si pozele vor fi cele pe care le aveti acum.:(

avocat Claudiu Lascoschi
Procesul e tocmai... terminat! Ce sa se desfasoare?
Omul se adreseaza tuturor celor care vor sa-i dea o parere, nu cuiva anume.

Tu spuui ca nu poate ajunge mama in Egipt... eu spun ca, in conformitate cu legislatia romana in vigoare, poate ajunge si-n luna! Daca stii tu ceva, ca nu poate intra pe teritoriul Egiptului, poate... desi ma indoiesc.

Apoi, fata are 4 ani si, in conformitate cu legisklatia romana in vigoare, are domiciliul stabilit acolo unde are domiciliul parintele caruia-i este incredintat. Asa incat... ce actiune de stabilire domiciliu, daca legea i-l stabileste la mama, cea care o are incredintata?
Domiciliul minorului se poate stabili diferit de parinti sau parintele caruia-i este incredintat abia dupa 14 ani, inainte cererea fiind inadmisibila.

In Egipt nu e chiar asa, nu te impusca nimeni ca ii superi... :slap: In plus, sunt curse dese catre Egipt... Mai faceti un concediu acolo cu fetita... Nu e ca-n filmele indiene, cu iatagane etc...

Imi pare rau, dar nu am inteles initial ca pe timpul procesului dv. cresteati copila... nici eu nu inteleg cum ati putut aborda procesul asta sa iasa asa de rau... :(

Poate prezentati intreg dosarul unui avocat sa va spuna ce sanse aveti sa incepeti alt dosar, trebuie vazut daca s-a schimbat ceva...
Nu vad rostul unui avocat in timpul executarii, daca se ajunge acolo, ca amandoua partile va vor spune acelasi lucru: sa le dati fetita. Lucru care depinde si... in ce masura vrea ea sa plece sau se va tine de dv. :)

Alte discuții în legătură

Incredintare minor catre mama titan titan Buna ziua, Din urma unei precedente casatorii,a rezultat o fetita,acum in varsta de 12 ani.In urma unei hotarari judecatoresti din 2001,aceasta mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)