avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De ce, noi tatii, nu avem dreptul sa ne crestem copii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De ce, noi tatii, nu avem dreptul sa ne crestem copii?

Recent, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, custodia fetitei in varsta de 4 ani i s-a acordat mamei. Aceasta locuieste din septembrie 2005 in Egipt cu viza turistica si intentioneaza sa isi aduca fetita acolo. De cand avea fetita 1 an si 2 luni am crescut-o singur, fara nici un ajutor din partea ei. Cum as putea impiedica sa plece cu ea din tara?
Avlil,:) prezenta unui avocat cu ocazia executarii silite poate sa determine ... neexecutarea.
Executorul judecatoresc nu executa un bun mobil, ci un copil.Ce o sa faca o sa-l smulga cu forta / O sa il traga de langa tatal lui cu riscul de a-i rupe mainile?:(
Cred ca nu:).
Necesitatea existentei unui avocat nu se poate stabili decat dupa stabilirea unor aspecte de fapt care sa faca sa merite plata unui avocat.Acest lucru il stabilesc de comun acord avocatul cu clientul.Pe mine ma doare capul numai cand ma gandesc ce probleme ar putea exista la executare.Mai cred ca nici executorul nu o sa fie scutit de dureri de cap.
In prezent, nu pot aprecia ce se poate intampla la executare.Nu am suficiete amanunte cazuale.

Am vazut ca ai inteles in final care este problema executorului si a mamei.:)
Eu cred ca copilul este atasat de tatal lui.;)

Cat priveste Egiptul daca copilul ajunge acolo ... nu va putea face nimic.Cu sau fara iatagane tot nu il va vedea.Dar daca insista, musulmanii se supara si eu personal nu as merge acolo sa vad cum reactioneaza daca vorbesc cu concubina sau nevasta lor indiferent de motivul invocat.X-(

avocat Claudiu Lascoschi

Instanta de apel a hotarat in felul urmator:
Admite apelul declarat de apelanta parata reclamanta cu domiciul ales in Bucuresti la avocat ... impotriva sentintei civile ... in contradictoriu cu intimatul reclamant ... si Autoritatea Tutelara Primaria Sector 5. Schimba in parte sentinta civila apelata in sensul ca: Incredinteaza paratei reclamante spre crestere si educare pe minora, obliga reclamantul parat la plata unei pensii lunare de intretinere in favoarea minorei de la data pronuntarii deciziei si pana la majoratul minorei. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei apelate.
Hotararea instantei de apel nu prevede ca minora sa poata locui in alta tara. Prin urmare fetita poate parasi Romania fara acordul meu?
Domnule, o luam iar de la inceput? V-am mai edxplicat asta, daca repet, credeti ca se schimba? V-am spus, conform legii poate iesi din tara, de ce credeti ca trebuie sa mai scrie si in hotarare, daca e deja o lege in acest sens?

Da, Claudiu, am fost mai proasta la inceput, m-am desteptat pe parcurs... multumescu-ti tie, domnul dumnezeul nostru! :love2: Hai sa fim seriosi! :slap:
Domnule, opinile exprimate de noi mai sus raman neschimbate.
Puteti proceda cum credeti sau sa aveti in vedere parerile noastre.
Dvs alegeti si in functie de felul in care veti proceda se vor produce si efectele pt dvs si minor.

avocat Claudiu Lascoschi
stefanspania a scris:

Domnului Cristian !
Sunt un tata ce are cazul asemanator cu al tau .Copilul este deja in Spania si dupa 4 ani ne vedem paziti in beciurile politiei .Iata ca scenariu postat de domnul avocat ce s-ar putea sa -ti se intimple acolo cu iatagane sa te impuste ,nu trebuie sa -l ei in gluma iti confirm eu cu cazul meu unde nu sunt iatagane dar sunt politisti ce ma asista la vizita cu pistoale si daca descizi gura si ceri asistenta medicala copilului bolnav se arunca pe tine te tirasc ca o cirpa in toaleta si te bat mar ca pe un detinut si nai ce sa le faci Daca-i reclami vii iar pe mina lor si iar incep bataile sa vezi ce-ti fac .Nu te intreba de ce!!! Nu sunt condamnat ,n-am nici o ifractiune nici delict Spania sau Romania .
Ma uimeste si pe mine cum Autoritatea Tutelara care a investigat cazul tau nu se sesizeaza din oficiu fara lasa copilul sa fie exilati in Egipt cind locul romanilor este in Romania sa-si creasca copilul in tara lor conform legi 272 in acest sens . Cazuri sunt mii iar Autoritatea Tuelara prin incompetenta ministrilor ce-i reprezinta nu vede nimic rau in drama copiilor in asemenea decizi judecatoresti ..Datoria lor este sa sesizeze aceste drame umane ale copiilor nostri . Incompetenta si nepasarea ministrilor miroase foarte urit .
Daca mama doreste sa plece dupa "iubitul iatagan "sa plece nu-i ingradeste nimeni drepturile de libera circulatie dar fara copil spun eu si ar fi normal . Copilul este si al tau ce-ti poarta numele si ai obligati de crestere si educare in convingerile tale , in tara ta ,in religia ta ,etc.Legea romana actuala prin stabilirea domiciliului copilului odata cu incredintarea acestuia practic dupa interesul mamei si nu a copilului cum ar fi normal iti ingradeste aceste drepturi condamnind copilul practic la exil in Egipt .
Mama ar trebui sa vina din Egipt de la iubitul ei in tara ei sa-si vada copilul si nu invers .
Oare este interesul copilului sa-traiasca cu iubitul ei in Egipt .
Ce garantie poate oferi statul Roman in afara granitelor ca tu iti vei putea vedea minorul si veghea cresterea lui ??
-NICIUNA !!
Statul legifereaza prin legea prezenta stabilirea domiciliului unde doreste iubitii mamei iataganul si interesele lor nicidecum al minorului . Sigur ca-i valabil si pentru tati . In ambele cazuri decidem traumatizarea minorului .
Statul Roman prin aceasta lege de a pute pleca in tarii straine cu micutul in urma divortului mai adauga si el o alta trauma a minorului si nicidecum nu mai este garantul drepturilor tale . Cum poate urmari cresterea copilului minor printre camile ??? Nicicum !!! Iti paseaza minorul in tribul seifului tribului egiptean sa aplice legea turmei lor !!!!!!!!!!
Unde este protectia statului Roman de a proteja propii cetateni cind cu propia lege isi da acordul ca minorii sa poata fi crescuti in alte state in alta cultura religie .In cazul nostru nu ambi parinti suntem de acord sa ne convertim copii in musulmani sau spanioli . Uni ca vor aceasta ambi parinti din propia convingere este o alta consideratie ce ar justifica libertatea de alegere .

Alfel zis statul Roman iti exporta in alta tara drepturile de a decide ca tata cresterea minorului fara a -ti garanta cu nimic inapoierea sau vizitarea copilului .Iluzi cu conventi internationale toate decid aplicarea legi statului unde te afli se aplica legea forului (domiciliul rezidenta etc..)

Astfel copii sunt acaparati de legile celuilalt stat ce poate conditiona in cazul meu neinapoierea copilului in propia tara .
Asa cum au aratat domni avocati si eu iti spun din propia experenta ca nu o sa-ti mai poti vedea copilul decit prin bunavointa si incuvintarea iubitului mamei "iatagan " si daca -ti v-a incuvinta prin dezlegare de seful tribului egiptean ..Nu este exclus sa nu-ti mai gasesti deloc si sa-ti recunosti copilul de printre camile !!!

Surpriza pentru tine v-a fi ca si in cazul meu ca nu te vei putea intelege cu propiul copil in limba araba ,asa ca punete pe carte sa inveti limba araba sa sa traiesti in doua lumi diferite Si eu am ivatat l.spaniola .Copilul meu la 4 ani nu cunoaste o boaba romaneste si avind interdictie sa-si cunoasca tara n-am nici o sansa sa invete l. romana .
Pararea mea din experentele traite este cu orice pret sa nu-ti dai copilul din tara . Da in judecata autoritatiile romanesti ce sunt obligate sa apere drepturile tale si a minorului si nu sa le exporteze .Din propia experenta prin ruperea copilului de tara ta si neputinta de-ati vedea copilul o sa traiesti o drama sufleteasca fara limite trairi insuportabile ce prea putin parinti au puterea sa o traieasca . Vezi cazurile de sinucideri cu minori exportati .
Iti doresc sa fi tare !!

Imi cer scuze pt. scaparile de ortografie am rectificat si complectat !!

Alte discuții în legătură

Incredintare minor catre mama titan titan Buna ziua, Din urma unei precedente casatorii,a rezultat o fetita,acum in varsta de 12 ani.In urma unei hotarari judecatoresti din 2001,aceasta mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)