avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent, va rog, pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent, va rog, pensie de intretinere

Prin Hotarare judecatoreasca s-a stabilit plata unei pensii de intretinere de 1/6 din veniturile nete realizate lunar, de la data introducerii actiunii. Ordonanta de poprire comunicata spune astfel: ordona infiintarea popririi asupra a 1/3 din veniturile nete realizate lunar de debitor, incepand cu data introducerii actiunii si pana ajungerea la zi, respectiv data pronuntarii hotararii, iar dupa aceea infiintarea popririi asupra a 1/6 din veniturile nete realizate de debitor si pana la terminarea studiilor.
Cum se poate remedia o astfel de neconcordanta intre hotarare si ordonanta de poprire?
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Silvia Aldea , Consilier juridic 12:57, 16 Martie 2011
S-a dispus poprirea unei treimi din salariu pentru a se recupera mai repede lunile restante şi 1/6 pentru pensie de întreţinere când se va ajunge cu plata ei la zi. Nu este o neconcordanţă.
Ma scuzati dar nu prea inteleg, desi in hotarare se dispune 1/6, ordonanta dispune 1/3 lunar, pana la ajungerea la zi, apoi retinerea de 1/6.
Mie nu mi se pare a fi acelasi lucru.
Cu multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselarea instantei judecatoresti...? andrei10 andrei10 Buna seara, Va multumesc pentru raspunsuri si as dori sa va cer din nou ajutorul daca se poate.In legatura cu recursul va rog sa ma invatati cum sa ... (vezi toată discuția)
Poprire gana gana s-a dispus infiintarea popririi de catre instanta de fond, din oficiu, pentru plata pensiei de intretinere. intrebare: daca plata pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ghiuvy2005 ghiuvy2005 se poate oprii pensia alim pe baza hot.jud redactata si comunicata dar la care nu au trecut cele 15 zile pt apel? (vezi toată discuția)