avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - carte funciara
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - carte funciara

Bună ziua,
Am nevoie de clarificări și sfaturi legale din partea specialiștilor în executări silite. Am fost notificat cu privire la urmărirea silită a unui imobil pe care îl dețin, din cauza unei datorii de circa 8000 RON. Valoarea imobilului la momentul achiziției a fost de peste 395000 RON.
Decizia de începere a executării a fost emisă de judecatorie in luna septembrie.
Ziele trecute am primit de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară un extras de carte funciara in care este mentionata notarea urmăririi silite în favoarea creditorului.
Sarcină notată : Este specificată în cartea funciară și înseamnă că s-a început procesul legal de executare a imobilului.
Contestația și drepturile mele : Am înțeles că există un termen de 15 zile pentru contestarea acestei decizii.
Întrebările mele sunt următoarele:
Există o bază legală solidă ca un imobil să fie urmărit silit pentru o sumă relativ mică, în raport cu valoarea acestuia?
Ce implicații legale are notarea urmăririi silite în cartea funciară și cum îmi afectează acest lucru dreptul de proprietate asupra imobilului?
Ce pași legali îmi recomandați să urmez pentru a rezolva această situație și a proteja imobilul?
In momentul e fata, nu dispun de suma aceasta.
Apreciez orice detalii sau experiențe similare care m-ar putea ajuta să navighez această situație.
Mulțumesc pentru ajutorul acordat!
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2024
Vasile Alexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 15 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar daca nu aveti venituri, se poate urmări imobilul pt o datorie mai mica de 10 mii de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor -nerespectare notificare creanta in carte funciara gelu1280 gelu1280 Buna ziua, In Asociatia de Proprietari de care apartin s-a instrainat un imobil, prin licitatie, de catre un executor judecatoresc ,in baza unei hotarari ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament pentru pensie alimentara, cheltuieli de judecata si cu executorul - se poate evita? ContSters293212 ContSters293212 in urma divortului trebuie sa platesc pensie alimentara retroactiv cheltuieli de judecata si cu executorul de 16000 ron am primit titlu de executare si pe ... (vezi toată discuția)
Inscrieri si radieri carte funciara DILIGENT MANAGEMENT SRL DILIGENT MANAGEMENT SRL Pentru putea fi notată urmărirea silită imobiliară asupra unui imobil în Cartea funciară, este necesar ca încheierea de admitere a executării silite a ... (vezi toată discuția)