Sora mea este cercetata intr-un dosar penal. A dat declaratie la procuratura si acum asteapta prima infatisare la tribunal. Acolo in declaratie a scris ca recunoaste ce invinuiri i se aduc la sugestia avocatului in legatura cu "mica reforma". Nu am reusit sa inteleg de la ea despre ce e vorba, doar ca e posibila o reducere a pedepsei. Aceasta reducere e condtitionata de vreun factor din dosar sau se aplica tuturor celor care recunosc acuzatiile procurorului?
Colegii au invocat posibilitatea ca sora dvs, inainte de inceperea cercetarii judecatoresti, atunci cand va fi intrebata de instanta daca recunoaste fapta si este de acord cu probele stranse in timpul urmaririi penale si nu intelege ca aceste probe sa se readministreze in faza de judecata, si totodata nu intelege sa se foloseasca de alte probe in aparare, atunci in aceiasi sedinta de judecata se trece direct la concluziile procurorului si ale apararii, urmand ca pedeapsa aplicata sa aiba limitele reduse cu o treime.
Singurele inscrisuri acceptate sunt cele in circumstantiere, adica cele care au rolul sa sublinieze eventualele circumstante atenuante care, daca sunt retinute de catre instanta, atunci ar putea scadea pedeapsa sub minimum pedepsei reduse cu o treime.
Daca sora dvs este singurul inculpat din dosar in mod normal ar trebui sa beneficieze de reducerea amintita.
Totusi cititi art 320 indice 1 din Codul de Procedura Penala.
Si aveti incredere in avocat.
Recunosterea faptei
florin2kx
Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)