avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Imi poate spune va rog cinev despre ce este vorba?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Imi poate spune va rog cinev despre ce este vorba?

Sora mea este cercetata intr-un dosar penal. A dat declaratie la procuratura si acum asteapta prima infatisare la tribunal. Acolo in declaratie a scris ca recunoaste ce invinuiri i se aduc la sugestia avocatului in legatura cu "mica reforma". Nu am reusit sa inteleg de la ea despre ce e vorba, doar ca e posibila o reducere a pedepsei. Aceasta reducere e condtitionata de vreun factor din dosar sau se aplica tuturor celor care recunosc acuzatiile procurorului?

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
symynaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: hubetus , utilizator 12:01, 17 Martie 2011
Totusi, banuind ca prejudiciul nu e mai mare de 50.000 Euro ar trebui sa achite prejudiciul pentru a se alege pentru infractiunea de inselaciune cu o amenda administrativa conform completarilor la art 74 CP
Ar ramane doar cu celelate 2 infractiuni, care sunt infractiuni de pericol, si aplicarea art 320 ind 1 CPpen coroborat cu art 74 alin1 lit a si c (banuind din nou ca e la prima infractiune)ar trebui sa iasa cu o suspendare.
din ce spuneti sora dvs are toate sansele sa obtina o pedeapsa cu suspendare.
E vorba de recunoasterea faptei si acordul pentru a nu se readministra probele stranse de catre politie si parchet, deoarece este de acord cu ele (e vorba de declaratiile martorilor, inscrisuri, inregistrari, etc).
Mi-am facut o parere.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Din ce am inteles prejudiciul fiind foarte mic, ea fiind la prima abatere si recunoscand fapta e posibil sa beneficieze de aceasta reducere. O singura nelamurire mai am. Reducerea este de pana la o treime din pedepeasa sau de fix o treime. Adica poate obtine o reducere mai mica de o treime?

Multumesc inca o data.
Am vazut aceasta discutie am si eu o intrebare.

Asa cum s=a mai intrebat dar nu am inteles: reducerea este de fix o treime sau pana la o treime si poate fi si mai mica de o treime?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

L202/2010 si circumstantele atenuante ContSters170716 ContSters170716 Buna, Lansez si eu o dezbatere. Avand in vedere prevederile L 202/2010 in ceea ce priveste recunoasterea faptelor retinute in rechizitoriu, iar ca efect ... (vezi toată discuția)
Reducere pedeapsa ioasaf ioasaf buna seara, va rog sa-mi spuneti daca este o lege care spune ca daca imi recunosc fapta pedeapsa se reduce la o treime. multumesc (vezi toată discuția)
Recunosterea faptei florin2kx florin2kx Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)