Sora mea este cercetata intr-un dosar penal. A dat declaratie la procuratura si acum asteapta prima infatisare la tribunal. Acolo in declaratie a scris ca recunoaste ce invinuiri i se aduc la sugestia avocatului in legatura cu "mica reforma". Nu am reusit sa inteleg de la ea despre ce e vorba, doar ca e posibila o reducere a pedepsei. Aceasta reducere e condtitionata de vreun factor din dosar sau se aplica tuturor celor care recunosc acuzatiile procurorului?
Totusi, banuind ca prejudiciul nu e mai mare de 50.000 Euro ar trebui sa achite prejudiciul pentru a se alege pentru infractiunea de inselaciune cu o amenda administrativa conform completarilor la art 74 CP
Ar ramane doar cu celelate 2 infractiuni, care sunt infractiuni de pericol, si aplicarea art 320 ind 1 CPpen coroborat cu art 74 alin1 lit a si c (banuind din nou ca e la prima infractiune)ar trebui sa iasa cu o suspendare.
E vorba de recunoasterea faptei si acordul pentru a nu se readministra probele stranse de catre politie si parchet, deoarece este de acord cu ele (e vorba de declaratiile martorilor, inscrisuri, inregistrari, etc).
Mi-am facut o parere.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Din ce am inteles prejudiciul fiind foarte mic, ea fiind la prima abatere si recunoscand fapta e posibil sa beneficieze de aceasta reducere. O singura nelamurire mai am. Reducerea este de pana la o treime din pedepeasa sau de fix o treime. Adica poate obtine o reducere mai mica de o treime?
Recunosterea faptei
florin2kx
Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)