avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare silita neaprobata
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare silita neaprobata

Buna ziua,
Am si eu o problema.

Acum ceva vreme am castigat o licitatie a unui apartament scos de un creditor care nu a primit banii de la proprietar.
In urma licitatiei, am facut intabulare, am acte de proprietate clare.
Am depus cerere la sectorul 2 sa se evacueze din casa persoana pentru ca acum eu sunt proprietar de drept - asa am fost sfatuit de executorul la care s-a tinut licitatia.

Raspunsul de la sectorul 2 a fost, paradoxal, desi eu am platit banii deja, am ACHITAT, am acte de proprietate clare pe casa, ca NU EXISTA MOTIVE INTEMEIATE PT EVACUARE.

Cum sa nu existe din mom ce eu am acte si am platit.
Executorul spune ca este un gest abuziv al sectorului 2 dar nu poate sa faca nimic decat sa tot trimita dosarul pana se aproba.Si ca nu este singura situatie, mai sunt dosare chiar de anul trecut.
Si mai spune ca este singurul sector unde se intampla, la celelalte se dau aprobarile asa cum trebuie.


Sunt disperat, nu stiu ce sa fac pentru ca acum am o situatie penibila.
Am dat banii, am act de proprietate dau nu pot sa intrau in casa pentru ca nu-mi aproba.

Sa intru cu fortza?

Nu stiu ce sa fac si nu inteleg de ce nu mi se face dreptate.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Midala , utilizator 13:33, 13 August 2008
Obligatia de garantie contra evictiuni inseamna obligatia vanzatorului de a-l garanta pe cumparator de posesia linistatita al bunului cumparat.
In speta, Dvs. nu aveti nici o raspundere in acest sens, pentru ca aceasta actiune apartine debitorului care a fost de fapt dobanditorul anterior al imobilului si pe cel de la care a dobandit acest imobil. Cu alte cuvinte, debitorul ar putea actiona in judecata pe cel de la care a dobandit imobilul, in termen de 3 ani de la inscrierea dreptului debitorului in cartea funciara, in cazul in care ar fi fost tulburat in linistita posesie a imobilului.
In cazul in care au trecut 3 ani de la data la care debitorul si-a intabulat dreptul de proprietate asupra imobilului pe care l-ati cumparat prin licitatie publica, atunci orice cerere de evictiune privind imobilul adjudecat este stinsa.
Multumesc foarte mult pentru amabilitate si rabdare.

Acum am inteles si este si logic .

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)
Eliberare imobil executat goodspirit goodspirit Buna ziua. Urmeaza sa particip la o licitatie a unui Imobil exectat de banca. In cazul in care eu castig licitatia, cum intru in posesia imobililui? ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesia unui apartament cumparat la licitatie popra popra Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Recent am cumparat un apartament scos la licitatie publica in urma unei executari silite, maine ... (vezi toată discuția)