avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Eliberare imobil executat
Discuție deschisă în Executare silită

Eliberare imobil executat

Buna ziua.
Urmeaza sa particip la o licitatie a unui Imobil exectat de banca. In cazul in care eu castig licitatia, cum intru in posesia imobililui? Mentionez ca persoanele care detin imobilul sunt persoane fizice ce detin o agentie imobiliare in oras si mai multe afaceri locale de tip service. Ma intereseaza pentru evacuarea imobililui care sunt pasii ? cat dureaza si care sunt riscurile ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:54, 15 Mai 2019
Vorbiti cu executorul.
Multumesc pentru raspunsul rapid insa nu am inteles nimic concludent. Executorul mi-a spus ca el se baga pe partea de licitatie, insa eliberarea pot sa o fac cu un alt executor. Si eu am tot citit variante ca nu se baga unii peste altii. Si scuze ... Scuze !
art 856 cod procedura civila
Intabularea dreptului de proprietate și punerea în posesie a adjudecatarului
(1) Odată cu predarea către adjudecatar a unui exemplar al actului de adjudecare, executorul judecătoresc va solicita de îndată, din oficiu, intabularea în cartea funciară a dreptului de proprietate al adjudecatarului, pe cheltuiala acestuia, chiar și în cazul în care adjudecatar este însuși terțul dobânditor care avea deja dreptul înscris în cartea funciară. În cazul în care dreptul dobândit de adjudecatar era înscris în mod provizoriu, nu se va dispune decât înscrierea provizorie.
(2) La cererea adjudecatarului, acesta va fi pus în posesia imobilului adjudecat de către executorul judecătoresc, actul de adjudecare constituind titlu executoriu împotriva tuturor persoanelor arătate la art. 854 lit. i). Dispozițiile art. 664 și următoarele sunt aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat la licitație un imobil executat silit, locuit de rude ale fostului proprietar. cum pot intra în posesie dacă ei nu vor să-l elibereze? lala21 lala21 Bună ziua,am cumpărat un apartament la licitație, am toate actele, dar cine locuiește acolo nu vrea sa părăsească apartamentul(nu sunt foștii ... (vezi toată discuția)