avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate inscrie comodatarul in Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate inscrie comodatarul in Asociatia de Proprietari?

Buna ziua !
Am cautat pe peste tot si nu gasesc o solutie pentru problema mea.
Ar trebui sa fac parte din Comitetul Executiv al Asociatie dar ne-am dat seama ca eu nu sunt inscris inca in aceasta Asociatie de Proprietari, apartamentul fiind cumparat de curand.
As putea face o cerere si, prin Act aditional la Contractul de Asociere, sa ader la Asociatie (cf. Lg. 230/2007). Problema este ca apartamentul a fost cumparat pe firma, iar eu nu am nicio functie in firma respectiva. Am doar un contract de comodat pe termen nelimitat pentru utilizarea si intretinerea apartamentului (mi-a fost util la contractarea serviciilor de utilitati).
Cum as putea sa ma inscriu in Asociatia de Proprietari pentru a putea face parte si din Comitetul Executiv?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:54, 19 Martie 2011
In temeiul art 7 din L nr 230/2007 I
nscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a cestora,fara alte formalitati
Daca aveti calitatea de proprietar atunci va puteti inscrie in asociatia de proprietari, depunand o cerere scrisa catre presedintele asociatiei.
andrei1302 a scris:
Problema este ca apartamentul a fost cumparat pe firma, iar eu nu am nicio functie in firma respectiva.

Prin urmare, utilizatorul nu e proprietar.

Ar trebui sa fac parte din Comitetul Executiv al Asociatie dar ne-am dat seama ca eu nu sunt inscris inca in aceasta Asociatie de Proprietari, apartamentul fiind cumparat de curand

Trebuie clarificat daca fostul proprietar fusese deja inscris in asociatie. Apoi, daca nu cumva membrii comitetului executiv pot fi si ne-proprietari.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Fostul proprietar era inscris in Asociatie. Dar nu vad legatura... Exista vreo reglementare legata de acest aspect?

Eu nu cred ca altcineva decat proprietarii membrii ai asociatiei pot fi membrii ai Comitetului Executiv. Asta rezulta din controversatul articol 21 al Legii 230/2007 ("... proprietarii vor alege, dintre cei prezenti, un comitet executiv ...") si din articolul 9 al Legii 230/2007 ("Proprietarii membrii ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa-si inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari.").
Deci, eu nici macar nu aveam dreptul de a participa la adunarea generala. Cel putin, nu cu drept de vot si nu pentru a candida.

Oricum, credeti ca este posibila inscrierea firmei (SRL), proprietara a apartamentului, in asociatia de proprietari?
As putea apoi, cu imputernicire de la firma, sa particip la adunarea generala cu toate celelalte drepturi specificate la art. 9 (sa fiu ales), conform prevederilor articolului 25 al legii 230/2007 ("proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza.")?

Va multumesc !
Sunt de parere ca ati inteles corect!
Firma, ca persoana juridica, este proprietarul apartamentului. Reprezentantul delegat al firmei poate participa la AG si poate fi ales in comitetul executiv, nu el ca persoana fizica, ci firma, ca proprietar. El doar reprezinta firma in acel comitet executiv. Daca nu mai e fizic din diferite cauze, firma isi poate delega alt reprezentant in comitetul executiv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Probleme cu presedintete asociatiei cristianZ cristianZ Buna ziua, Sunt reprezentantul dezvoltatorului unui proiect imobiliar , am ajutat la constituirea asociatiei de poprietari si acum ne confruntam cu o problema ... (vezi toată discuția)
Membru in asociatie bektas.sahin bektas.sahin Daca nu m-am inscris ca membru in Asociatia de proprietrai cand am cumparat apartamentul, am drept de vot in Adunarea Generala a Asociatiei si pot candida la o ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de locatari claudiustan claudiustan Buna seara In blocul unde locuiesc asociatia de locatari in cadrul sedintelor a ales un domn presedinte care locuieste in bloc dar care nu este propietarul ... (vezi toată discuția)