avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie alimentare

Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine in Italia .trebuie sa fac din nou proces cu el?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:01, 30 Martie 2011
Ma scuzati am gresit in loc de partaj am scris ,,divort.Pensia alimentara e 70 RON de copil.
Pentru neplata pensiei de intretinere 2 luni consecutiv, aveti posibilitatea sa depuneti plangere penala pentru abandon de familie.Ii cunoasteti domiciliul?
In procesul de partaj nu puteti scadea din sulta pe care trebuie sa i-o dati fostului sot, in situatia solicitarii atribuirii bunului supus partajului catre dv., pentru ca pensia de intretinere datorata minorului este una si partajul este alta. Lucrurile nu se pot amesteca.
Partajul bunurilor comune vizeaza doar raporturile patrimoniale dintre fostii soti, pe cand pensia de intretinere datorata de parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul se datoreaza de acesta minorului si vizeaza astfel raporturile patrimoniale intre parinte si copil. Mama este doar reprezentantul minorului si, numai in aceasta calitate, incaseaza in numele minorului, sumele datorate de celalalt parinte, copilului aflat in ingrijirea sa. ;)
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
Corina Capotã, Avocat
Da sta in casa noastra bun comun.Dar nu stiu daca imi trebuie din nou procura eu lucrez in Italia si deocamdata nu vin acasa anul acesta sau cel putin pana la finire partaj.Ce nu mai stiu e daca fostul sot plateste si el cheltueli de proces .
In cazul partajului bunuri comune, reclamanta/reclamantul va avansa cheltuielile de judecata (taxe de timbru, onorarii expertize etc.) iar, prin hotarare, paratul va fi obligat sa suporte cval. cheltuielilor de judecata in cuantum de 50% daca bunul a fost partajat in cote egale partilor sau proportional cu cota sa de contributie la dobandirea bunurilor comune, stabilite de instanta in urma administrarii probatoriului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei pentru minora ContSters183981 ContSters183981 Am divortat in 2004,minora a ramas in grija mea iar fostul sot a fost obligat la plata sumei de 60 lei lunar.Cu aproximativ 3 ani in urma l-am dat in judecata ... (vezi toată discuția)
Pensie retroactiva daria72 daria72 Buna ziua, sunt mama a 3 copii, divortata de aproape un an. Instanta a hotarat ca tatal copiilor sa plateasca pensie alimentara de la data deschiderii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara restanta S.Cristina S.Cristina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: In aprilie 2008 am inaintat cererea de divort, avand si doi copii minori. In Iunie 2009 s-a ... (vezi toată discuția)