avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 autorizare PFA documente necesare si taxe
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

autorizare PFA documente necesare si taxe

M-ar interesa ce acte sunt necesare pentru PFA care sunt taxele care se percep,daca in baza unei procuri notariale sau delegatii avocatiale s-ar putea ocupa si un avocat ,si daca activitatea ar fi una artistica (in speta fiind vorba de un grafician)care ar fi codul CAEN corespunzator exercitarii tuturor activitatilor ce tin de profesia de grafician sau pictor .Va multumesc !
tibor.sos a scris:

Buna ziua,

s-au schimbat niste legi, pfa se face la registrul comertului nu la primarii... etc. m-ar interesa fiind persoana fizica (cu certificat de inregistrare obtinut de la ORC) daca am nevoie si de un aviz sau autorizatie de functionare din partea primariei din orasul unde activez,

va multumesc,

cred ca asta depinde de primaria fiecarui oras daca are adoptate taxe speciale in functie de obiectul de activitate. Din cate stiu pentru comert parca se achita o taxa...puteti merge la serviciul de impozite si taxe locale sa intrebati.
Buna ziua,

Am si eu cateva intrebari legate de autorizatiile PFA, daca e posibil sa ma ajutati cu niste raspunsuri va rog frumos.
Eu as dorii sa iau o autorizatie PFA pentru taxi. Am o masina cumparata in leasing si nu stiu daca am voie sa iau licenta de taxi si sa lucrez cu ea. Eu nu am atestat taxi si am inteles ca trebuie sa il fac, dar viitorul meu sot are. As vrea sa stiu daca este posibil sa i-au eu PFA-ul de taxi si sa fac o asociatie familiala si sa putem lucra amandoi cu aceeasi licenta si masina. O alta problema ar fi ca sotul meu are cazier si nu stiu daca acest lucru afecteaza? Poate sa lucreze cu mine pe masina daca are cazier sau nu? va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri daca se poate .

Va multumesc.
Recomndabi ar fi sa intelegeti ca nu mai exista PFA ci
intreprindere individuala

vezi
www.avocatnet.ro/content/art...
In acelasi timp ONRC are afisat tabelul cu documente necesare privind inregistrarea in Registrul Comertului ...a PFA:

[ link extern ]
avocatanghelus a scris:
Recomndabi ar fi sa intelegeti ca nu mai exista PFA ci intreprindere individuala

?!? Cum sa nu existe?... Exista foarte bine, numai ca autorizarea a fost preluata de ORC de la primarii. Vedeti si prima pagina a articolului indicat: www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Doresc sa-mi infiintez o afacere de familie OPREANICOLAE OPREANICOLAE Doresc sa-mi infiintez o afacere familiala s-au sa-mi iau o autorizatie de persoana fizica autorizata in domeniul executarii de rulouri exterioare,usi de garaj ... (vezi toată discuția)
Studii/experienta profesionala pt pfa spirala spirala Buna ziua. As dori sa va intreb daca pentru a primi autorizatie pt pfa este nevoie neaparat de experienta profesionala?Precizez ca as dori o autorizatie pt ... (vezi toată discuția)
Unde ma adresez pentru infiintare pfa sau af? OleseaT OleseaT Buna ziua, Va rog sa ma ajutati: unde trebuie sa ma adresez pentru a-mi infiinta un PFA sau Asociatie familiala? (vezi toată discuția)