avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine are drept de folosinta a unei masini cu nr. de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine are drept de folosinta a unei masini cu nr. de Bulgaria in Romania? Oricine, proprietarul din contract sau cei din procura?

Salutare! eu posed de 2 luni opel astra cu nr de BG;si am tot tacamul la masina, asigurare, itp, procura, contract de vanzare-cumparare BG+RO intre mine si bulgar. Referitor la procura, mentionez ca am fost informat ca doar persoanele care apar scrise pe procura pot utiliza masina fapt in urma caruia am adaugat in fata notarului bulgar pe sotie si pe frate(apar si ei pe procura).
Intrebarea este: 1).daca eu doresc sa vand masina candva am nevoie si de acordul scris al celor scrisi pe procura(sotie si frate), sau pot sa fac singur in baza contractului de vanzare-cumparare?
2)faza cu persoanele din procura folosesc masina o stiu de la un nene care se ocupa cu masini din bg. E adevarat, stiti ceva de genul asta??
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:04, 19 Martie 2011
1. Nu aveti nevoie de acordul celorlalti imputerniciti in cazul in care procura este data intr-adevar pentru vanzare si va puteti exercita mandatul separat.
2. Faza pe care o stiti de la nenea nu e complet adevarata.
problema e urmatoarea: daca nu veti inmatricula vehiculul pe numele dvs., ( asta fiind valabil si pentru ceilalti cumparatori), acea masina va figura in continuare pe numele bulgarului ( asta, daca acea persoana, in virtutea contractului de v-c nu cere el radierea masinii respective, caz in care dvs. veti circula cu o masina neinmatriculata .:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte masina inmatriculata in bulgaria lili.ana lili.ana Buna seara, am o intrebare daca ma puteti ajuta. Am cumparat o masina din Bulgaria, am facut contract de vanzare cumparare la notar, apoi mi s-au predat ... (vezi toată discuția)
Problema cu talonul masinii inmatriculata pe bulgaria nicoricimihaela nicoricimihaela Buna ziua. Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am cumparat o masina inmatriculata pe Bulgaria. Am hotarat sa o inmatriculez pe Romania.Am demarat toate ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani dat ca avans cumparare auto Aryadna23 Aryadna23 Buna ziua, Va prezint o problema cu care ma confrunt in ultimele luni. Acum ceva timp am decis sa-mi cumpar o masina second hand. La recomandarea unor ... (vezi toată discuția)