avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... pastrare dubla cetatenie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

pastrare dubla cetatenie

vreau sa stiu cum pot pastra dubla cetatenie : norvegiana si romana...cum pot demonstra ca prin pierderea cetateniei romane mi se afecteaza niste drepturi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 19 Martie 2011
Norvegia nu acceptă, în general, dubla cetăţenie, dar poate, totuşi, în cazuri speciale, să facă excepţie de la această regulă.
Legislaţia dă posibilitatea de a se face excepţie de la condiţia duratei de domiciliu stabil pentru acele persoane care au avut mai demult cetăţenia norvegiană, sau care sunt căsătorite şi locuiesc împreună cu un cetăţean norvegian , sau dacă există alte motive deosebite.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cetatenie alina_vi alina_vi Un cetatean roman care de curand a primit si cetatenie norvegiana poate sa isi pastreze si cetatenia romana? Daca da , in ce conditii? Cum poate el sa mai ... (vezi toată discuția)
Casatorie in norvegia ayna1 ayna1 Buna seara. As vrea sa stiu ce protocol trebuie sa urmez in cazul unei casatorii cu un cetatean norvegian. (vezi toată discuția)
Cetățenie Hansen Hansen Buna ziua , urmează să mă căsătoresc cu un cetățean norvegian aici în Norvegia, intrebarea este : îmi pierd cetățenia romană sau o să am dublă ... (vezi toată discuția)