avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Buna ziua,
am urmatoarea intrebare:
In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu parinti mei iar dupa divort ea ar urma sa se mute la mama ei intr-un apartament cu 2 camere in care mai locuieste si fratele ei care se drogheaza.Ancheta sociala se face in amandoua partile sau numai unde are copilul domiciliul.Daca inchiriaza un apartament cum se face ancheta sociala?Daca ea cand vine la servici vorbeste foarte mult la telefon si asta se poate dovedi cu factura detaliata credeti ca mai poate sta si cu copilul?
Care ar fi sansele mele pentru a ramane cu copilul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: john25 , utilizator 15:51, 22 Martie 2011
Daca unul dintre parinti se muta in alt judet in timpul procesului de divort, ancheta sociala va fi efectuata la noul domiciliu al acestuia ( daca la ancheta va refereati).
Daca unul dintre parinti lucreaza si unul este in somaj, instanta va analiza ansamblul probator administrat in cauza si va decide in interesul minorului caruia dintre cei doi il va incredinta, venitul nefiind singurul criteriu avut in vedere la incredintarea minorului ( am enumerat mai sus o parte din criteriile avute de instanta in astfel de cazuri).
Revin cu o intrebare:
Am aflat ca de 2 ani ma insala iar acum doreste sa isi cumpere casa cu amantul,in situatia data daca inainteaza actiune de divort si doreste sa paraseasca domiciliul copilul in grija cui va ramane pana la primul termen de judecata care probabil va fi stabilit in Octombrie.Poate sa paraseasca domiciliul impreuna cu copilul tinand cont ca nu sunt o fire violenta si nici nu i-am impus acest lucru?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorþ violeta23 violeta23 Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Am o matusa care este maritata de 4 ani, acum s-a hotarat sa bage divort pentru ca, numai suporta scandalurile, certurile si amenintarile ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintarea copilului doreljantea doreljantea Fratele meu este casatorit de 6 ani , casatorie in urma careia a rezultat un baetel de 5 ani.Sotii si copilul pana acum 1 saptamana au locuit impreuna cu ... (vezi toată discuția)