avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sabotaj economic la firma privata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sabotaj economic la firma privata

Buna seara la toata lumea. Vin cu un subiect foarte de actualitate care se intampla la toate firmele private.
Fapte: ca sa dai un om afara de la locul de munca, pe vechiul cod al muncii, il constrangeai prin diferite metode. Ca sa dai un om afara de la locul de munca, acum, dupa noul cod al muncii, trebuie sa dovedesti incompetenta acestuia. Aceasta incompetenta o dovedesti obligatoriu cu fisa personala de evaluare.(nu intru in amanunte).
Ipoteza: daca omul este performant si totusi vrei sa-l dai ezolvatafara pe varii motive, atunci il sabotezi in sensul ca falsifici rezultatele muncii lui ca sa para incompetent dupa care ii spui ca este "varza" si trebuie sa plece. Noul cod al muncii permite acest lucru.
Concluzie: este un act de sabotaj indreptat impotriva persoanei care lucreaza in mediul privat si, implicit, impotriva societatii la care seful este angajat. Societatea este cu capital privat 100% 50 romanesc, 50 austriac.
Argumente: exista fapte, fotografii si martori care incrimineaza faptuitorii de acte de sabotaj.
Codul penal incrimineaza actele de sabotaj indreptate impotriva statului.
Intrebare: Prin largire, se poate vorbi in intelesul codului penal, despre acte de sabotaj aduse impotriva persoanei (prin darea afara pe motiv de incompetaenta in urma unui asemenea act) si al societatii private prin creerea de prejudicii de imagine si cresterea administrarii costurilor in urma unui act de sabotaj?
Multumesc si sper ca raspunsurile dvs. vor servi drept arma de aparare impotriva unor genuri de abuzuri indeptate impotriva salariatilor.
Cel mai recent răspuns: bsterea , utilizator 20:55, 8 Aprilie 2011
sabotaj
Infractiune ce consta in neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare, cu intentie, de catre un angajat, a unor obligatii de serviciu, fapt ce duce la urmari grave in viata economica si socio-politica a statului.
Aveti grija in ce acte normative va uitati. Probabil le-ati luatpe cele care nu sunt inca in vigoare pentru ca:

1. art. 203 din codul de procedura civila a fost abrogat prin O.U.G. 138/2000, si prevedea altceva inainte.
2. infractiunea de sabotaj nu exista in codul penal actualmente in vigoare.

Vai de capul meu doamna!

Chiar asa!

PS: Cititi regulamentul de postare. Nu este permisa postarea unor mesaje consecutive, puteti edita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Uf, tipic avocatesc, fara suparare. Intrebarea era, daca se poate incadra respectiva fapta in sabotaj economic. Am citat din codul civil ca sa aduc o simpla dovada ca acest concept exista inca. Nu ma intereseaza codul civil ci doar cum se poate apara un salariat in conditiile in care munca ii este sabotata. Acesta este subiectul. Sabotajul muncii lui prin intermediul altor oameni, cu scopul de a se scapa de el. Un pupin___ist ramane la munca, unul care nu pupa, pleaca. Asta se discuta la TV de catre patronate si sindicate. Abuz.
bsterea a scris:

Vai de capul meu doamna! Cum puteti afirma ca nu exista sabotaj economic impotriva statului?
Art. 203. - Nu vor fi numiti experti:
1. minorii si interzisii;
2. falitii;
3. cei condamnati pentru crima sau pentru delict de fals, furt, inselaciune, abuz de incredere, marturii mincinoase, infractiuni contra bunelor moravuri, vagabondaj, abuz de putere, specula ilicita, sabotaj economic, dare sau luare de mita, trafic de influenta, delapidare, rupere de sigilii, sustragere, delicte contra sigurantei interioare si exterioare a statului, calomnie sau denuntare calomnioasa.
Extras din codul de procedura civila



Din ce Cod de procedura civila ati postat acest articol ? ... art.203 C.proc.civ. a fost abrogat prin OUG nr.138/2000 ..:)
bsterea a scris:
Uf, tipic avocatesc, fara suparare. Intrebarea era, daca se poate incadra respectiva fapta in sabotaj economic.

Pai cum sa se poata incadra daca nu exista sabotaj economic? O fi tipic avocatesc, dar haideti macar sa vorbim cu notiuni reglementate.

Am citat din codul civil ca sa aduc o simpla dovada ca acest concept exista inca.

Pai tocmai ca nu. Am mai explicat o data.

Nu ma intereseaza codul civil ci doar cum se poate apara un salariat in conditiile in care munca ii este sabotata. Acesta este subiectul. Sabotajul muncii lui prin intermediul altor oameni, cu scopul de a se scapa de el. Un pupin___ist ramane la munca, unul care nu pupa, pleaca. Asta se discuta la TV de catre patronate si sindicate. Abuz.

Poate ar trebui sa nu mai credeti tot ce se discuta la TV. Cu atat mai putin fara argumente. Angajatii au tot timpul calea deschisa pentru a-si cauta dreptatea in instanta. Sigur, asta nu are vreun succes in cazul in care cedeaza la presiuni, semneaza diverse documente prin care renunta la drepturi si apoi se trezesc ca sunt nedreptatiti.
Angajatorul nu poate scapa de angajat fara concursul acestuia din urma, de cele mai multe ori. Asta pentru ca incetarea CIM presupune fie demisie (deci act al angajatului), fie acord (din nou, si al angajatului), fie cercetare disciplinara (doar a angajatorului). Daca se ajunge la cercetare disciplinara iar ce se intampla acolo nu e sustinut in fapt, angajatorul are toate sansele de succes.

Drept urmare, sabotajul de care vorbiti dvs presupune in majoritatea cazurilor si implicarea angajatului. Daca ar refuza-o, ce bine ar fi...

Alte discuții în legătură

Demisie fortata si reangajare Yasemine Yasemine Buna ziua, am urmatoarea situatie , si daca se poate sa ma ajutati, cumnatul meu lucreaza la [editat], si dupa cum stiti , in aceste supermarketuri, ... (vezi toată discuția)
Am depus plangere penala inpotriva unui angajat-m-a dat im judecata MihaiCL MihaiCL Buna seara. Un client al firmei mele a depus plangere impotriva unui angajat de al meu , plangere inregistrata de catre societatea noastra. Eu pe baza ... (vezi toată discuția)
Concediere salariat in timpul unui litigiu pe rol cu angajatorul ? Krissia . Krissia . Daca un salariat a actionat in instanta angajatorul, acesta are dreptul legal sa il concedieze ? :stunned: O baza legala daca se poate va rog. Multumesc (vezi toată discuția)