avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Trebuie sa platesc impozit pentru o casa neterminata ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Trebuie sa platesc impozit pentru o casa neterminata ?

In ianuarie 2007 am obtinut o autorizatie de constructie pentru o casa in comuna natala. E prevazut termenul de 12 luni pentru inceperea lucrarilor si 60 luni pentru finalizarea lor de la data inceperii efective. Precizez ca am inceput lucrarile in august 2007. Am prevazut un termen mai lung pentru executarea lucrarilor din punct de vedere financiar. Lucram mai mult in perioada concediilor.Casa este in rosu,are geamuri,acoperis si ceva tencuieli interioare, fara utilitati (apa,curent,incalzire).Deci autorizatia este inca valabila .Am primit a adresa de la primarie citez"Tinind cont de faptul ca nu ati respectat prevederile legale privind executarea lucrarilor de construire si cele privind declararea imobilelor pt.impozitare,va punem in vedere ca in data de ... sa va prezentati la primaria X.,cu actul de identitate,actul de proprietate asupra terenului pe care se executa lucrarile si proiectul de executie al constructiei " In caz de neprezentare pana la data mentionata veti sanctionat conf.art.26,alin.(2)din Legea 50/1991.Am mers la Primarie unde mi s-a spus ca din pct de vedere al autorizatiei este OK,dar colegii de la Impozite ma vor lamuri, iar cei de la impozite au spus ca am pereti ,am acoperis trebuie sa platesc.Am intrebat unde scrie sa ma conving si eu ,au tot cautat n-au gasit dar au spus ca in Codul Fiscal scrie. Am cautat,m-am interesat am auzit ca nu se plateste impozit cat timp e inca valabila autorizatia de construire. Nu s-a facut nici PV de terminare a lucrarilor, Va rog sa ma informati cu exactitate referitor la plata impozitul pe cladire sau mai bine zis la declaratia de impunere pt.impozit in situatia prezentata mai sus. Precizez ca nu doresc sa fiu de rea credinta ,dar e posibil ca persoana de la impozite sa nu cunoasca cu exactitate legislatia sau intentionat fac asta ca si asa oamenii nu cunosc legile . Ce ma sfatuiti sa fac ? Va multumesc .
Domnule Scarlat, cu respect doresc sa va contrazic, alin. 1reprezinta o definitie precizand cine plateste impozit, si statul este propietar de cladiri. Si alin. 5 este definitia la cum ar trebui sa arate o constructie ca sa fie o cladire ca daca nu ar avea pereti si acoperis ar fi fost o fantana sau poate un pod sau ma rog un canal de irigat, trebuie mentionat ca si cele spuse mai sus sunt constructii care in cazul podului peste garla din fatza casei din curtea mea statul niciodata nu poate sa-mi puna vreun fel de taxa chiar daca are o autorizatie de consructie si un PV de receptie. Deci definitia deosebeste o consructie care se cheama cladire de o constructie care se cheama un gard din beton cu elemente din fier forjat la care iti trebuie autorizatie de constructie pentru a-l construi. art. 37 alin 2 Legea 50/1991 ne va spune clar obligativitatea platii impozitului
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
idile4you, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati - impozitare constructie nefinalizata puiuanca puiuanca autorizatia construtiei casei a epirat in martie trebuia sa fiu cumva instiintat de primarie printro srisoare?mi-au trimis impozit pe casa si casa nu are ... (vezi toată discuția)
Impozit pe casa Munteanu Marian Munteanu Marian Am o casa în constructie din 2010, nu am acoperis montat. Cînd va fi finalizata voi plati impozit de la data finalizarii sau de la data expirarii ... (vezi toată discuția)
Impozit caldiri persoane juridice oanazaharov oanazaharov Buna ziua! As vrea sa va intreb daca in conditiile in care firma mea are ca obiect principal de activitate- vanzare si cumparare de imobile proprii- trebuie ... (vezi toată discuția)