avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venit

am o intrebare in legatura cu impozitul pe venit. eu lucrez in franta din anul 2002 si din anul 2005 sunt impozitat aici. in tara nu am nici un venit declarat nici vreo activitate nici nu sunt inregistrat ca o persoana fara venit.am mai multe proprietati pe care le-am achizitionat de-a lungul anilor si platesc impozitele aferente adica pe cladiri si terenuri dar acuma as dori sa ma orientez catre piata de fonduri de investitii dar ma pune pe ganduri impozitul pe venit pe trimestru si prezenta personala la ghiseu trimestrial eu fiind in franta ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:22, 21 Martie 2011
ati putea apela la un imputernicit (reprezentant ) fiscal .
Temei legal :cod procedura fiscala
Art. 18

Împuterniciţii

(1) În relaţiile cu organul fiscal contribuabilul poate fi reprezentat printr-un împuternicit. Conţinutul şi limitele reprezentării sunt cele cuprinse în împuternicire sau stabilite de lege, după caz. Desemnarea unui împuternicit nu îl împiedică pe contribuabil să îşi îndeplinească personal obligaţiile fiscale, chiar dacă nu a procedat la revocarea împuternicirii potrivit alin. (2).

(2) Împuternicitul este obligat să depună la organul fiscal actul de împuternicire, în original sau în copie legalizată. Revocarea împuternicirii operează faţă de organul fiscal de la data depunerii actului de revocare.

(3) În cazul reprezentării contribuabililor în relaţiile cu organele fiscale prin avocat, forma şi conţinutul împuternicirii sunt cele prevăzute de dispoziţiile legale privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

(4) Contribuabilul fără domiciliu fiscal în România, care are obligaţia de a depune declaraţii la organele fiscale, trebuie să desemneze un împuternicit, cu domiciliul fiscal în România, care să îndeplinească, în numele şi din averea contribuabilului, obligaţiile acestuia din urmă faţă de organul fiscal.

(5) Prevederile prezentului articol sunt aplicabile şi reprezentanţilor fiscali desemnaţi potrivit Codului fiscal, dacă legea nu prevede altfel.

va multumesc pt raspuns desi nu m-am lamurit pana la capat adica si daca nu am venit trebuie declaratie sau numai daca am venit ? persoana reprezentant nu am la dispozitie si serviciile unui specialist nu stiu cat costa?
cu placere !
In legatura cu prima intrebare : depinde de tipul de venit pe care urmeaza sa il obtineti ; asupra acestuia se va aplica tratamentul fiscal corespunzator si in functie de acest aspect se vor depune declaratiile .

Despre cat costa serviciile unui reprezentant : depinde ; oricum , dvs veti decide daca este sau nu rentabil sa incercati sa obtineti venituri din investitii , functie de randamentul acestora ; daca acest castig va fi suficient pentru a plati si serviciile unui reprezentant fiscal , sau dimpotriva , poate un depozit bancar cu o dobanda sigura dar poate mai mica decat un plasament in fonduri de investitii va v-a asigura un profit mai mare decat in primul caz .
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare d097 Loryt Loryt Trebuie sa completez D097 pentru TVA la incasare si nu prea inteleg ce trebuie sa trec la imputernicit. Ma ajuta cineva? Trebuie sa fac o imputernicire pentru ... (vezi toată discuția)
Codul de procedura fiscala - inadvertente dislexic dislexic In privinta raportului juridic fiscal, la nivel de reglementare, in ceea ce priveste regulile generale, exista o serie de inadvertente, lipsuri etc. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Procura / imputernicire pentru anaf - valabilitate? stefan0990 stefan0990 Buna ziua, Am un PFA infiintat la Galati dar eu locuiesc la Bucuresti. In ultima perioada am fost nevoit sa fac cateva drumuri si mi-as dori sa evit acest ... (vezi toată discuția)