avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... arestat cetatean roman in Germania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

arestat cetatean roman in Germania

O persoana de cetatenie romana si-a deschis un salon de infrumusetare in Germania si functiona fara acte legale. persoana respectiva a fost depistata de politie si arestata. Ce se poate face in astfel de situatii?? ce urmari sunt??? cum putem obtine eliberarea persoanei respective???
Cel mai recent răspuns: noiklosa , utilizator 11:57, 20 Martie 2011
la intrebarile astea va poate raspunde un avocat in Germania. ori luati legatura cu avocatul ce i s-a pus din oficiu, ori vb cu altul.
intereseaza in primul rand care sunt acuzatiile pentru care s-a dipsus arestarea preventiva
Orice cetatean (cu exceptia personalului diplomatic care poseda imunitate) arestat intr-un stat membru sau nemembru al UE pentru o infractiune comisa pe teirotiul acelui stat va fi anchetat, judecat, condamnat si va executa pedeapsa in acel stat, in conformitate cu legile acelui stat.

Tara unde respectivul are cetatenie poate urmari, prin intermediul corpului diplomatic acreditat, corecta desfasurare a procedurilor legale, incepand de la tratamentul uman aplicat celui arestat sau anchetat si pana la accesul sau la aparare. Asta nu inseamna ca Romania are in vreun fel obligatia de a plati vreo suma de bani pentru apararea in instanta a vreunui roman arestat in strainatate, ci doar ca statul roman, prin reprezentantele sale diplomatice POATE (adica nu este obligat) sa ofere, de pilda, celui arestat, o lista cu avocati, numere de telefon si cam atat. Asta nu este numai cazul Romaniei, adica sa nu credeti ca Romania este mai fraiera decat alte state. Poate singura exceptie in care cetatenii unui stat poseda, in general, o protectie mai speciala in exterior, este SUA, dar numai in masura in care Departamentul de Stat decide ca este vorba despre un cetatean american important (la ei campaniile media conteaza) sau respectivul a fost arestat intr-o tara nedemocratica, unde risca sa aiba un tratament subiectiv doar pe considerentul ca este american.
In rest, poti sa fii australian, francez, neamt, japonez sau indiferent ce, daca ai incalcat legea in strainatate, platesti acolo consecintele, in furnctie de rigorile legii din tara unde ai comis infractiunea.

In cazul de fata, contactati un avocat german, pentru ca infractiunea a fost comisa pe teritoriul Germaniei si va fi judecata conform legislatiei Germaniei si celei europene, natural. Statul roman nu are nicio parghie de a interveni in timpul procesului si fiti sigur ca nici dupa condamnare. Exista cazuri foarte rare cand se intampla sa se discute, la nivel de Minuster de Externe, ministri de resort sau chiar presedintie, cazul cuiva arestat prin cine stie ce tara bananiera unde exista riscul pedepsei cu moartea, in sensul de a extrada infractorul in tara de origine, unde sa fie judecat si incarcerat. Astfel de cazuri sunt extrem de rare si in mod cert nu se refera la gainarii de genul celei prezentate in mesajul dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla daca sunt urmarit prin interpol? mechanic mechanic Buna seara. In urma cu cativa ani am facut tampenia de a insela cativa cetateni americani impreuna cu 2 prieteni. Evident am fost prins, anchetat si ... (vezi toată discuția)
Arestat in germania cu condamnare suspendata in romania cmary cmary Buna ziua. La arestarea in Germania a unui cetatean roman se verifica cazierul din tara? Perioada de incercare a unei pedepse cu suspendare expira in 2016. ... (vezi toată discuția)
Mandat european de arestare Cristian_lee Cristian_lee Speta suna cam asa: Inculpatul cetatean bulgar ucide un cetatean german in Romania, iar apoi fuge in Marea Britanie. Instanta engleza cunoscand ca toate ... (vezi toată discuția)