avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce urmeaza dupa somatie?
Discuție deschisă în Executare silită

ce urmeaza dupa somatie?

buna seara,

am primit o somatie din partea unui executor judecatoresc, prin care mi se aduce la cunostinta ca trebuie sa platesc in termen de o zi 4000 ron.
nu contesc somatia, dar ma deranjeaza enorm ca a fost emisa pe 17 martie si eu am gasit-o abia ieri in cutia postala.n-ar fi trebuit sa mi se dea personal?
si as vrea sa-mi spuneti care va fi pasul urmator dupa somatie.
vreau sa stiu daca mi se va pune direct poprire pe salariu sau va urma o discutie intre mine si executor inaintea popririi.
nu exista si varianta ca eu sa-mi iau un angajament de plata catre executor si daca nu-l respect sa se treaca la poprire?in acest caz ar trebui sa sun eu la executor?
miine vreau sa platesc o parte din bani.unde fac plata- la creditor ?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 10:48, 22 Martie 2011
in documentele atasate la somatie, nu se specifica, in mod clar, perioada pentru care datorati suma de 4000 ron? Furnizorul nu a scazut platile efectuate de catre dvs asa cum precizati? Cu ocazia inceperii executarii se pot aduga cheltuieli de executare silita
ba se specifica perioada pt care trebuie sa platesc, dar ma temeam ca se poate actualiza suma
furnizorul a scazut suma pe care am platit-o, doar ca in somatie nu apare acest lucru.deja mi-au adaugat 800 ron cheltuieli de executare.
scuze daca insist dar nu stiu unde sa platesc miine o parte din bani, la furnizor sau la executor?
In contul executorului judecatoresc, cel care e mentionat in somatie , avand in vedere ca furnizorul va executa pentru neplata
av.antoanelageaman a scris:

se poate pune popriprire direct pe salariu

corectam si va aducem la cunostinta faptul ca poprirea se infiinteaza fara somatie, fiind singura pt care nu se aplica somatia pe art.387 - cea de incepere a executarii silite
magdamaria a scris:

ba se specifica perioada pt care trebuie sa platesc, dar ma temeam ca se poate actualiza suma
furnizorul a scazut suma pe care am platit-o, doar ca in somatie nu apare acest lucru.deja mi-au adaugat 800 ron cheltuieli de executare.
scuze daca insist dar nu stiu unde sa platesc miine o parte din bani, la furnizor sau la executor?

la executor cel mai bine, daca nu la furnizor dar anuntand si executorul despre aceasta plata ( in scris cu OP sau chitanta atasata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita prin poprire alindobromir alindobromir solicit si eu, un raspuns urgent, la urmatoarea speta: am avut un credit la un ifn asupra caruia s-a instituit executare silita prin porpire de catre un ... (vezi toată discuția)
Bej someaza cu actualizare poprire finalizata de mult timp si infiintare alta noua Notsure Notsure Actualizare poprire. Am urmatoarea situate. O poprire ce a fost incheiata, achitata, anul trecut in vara, Caz inchis. Primesc de LA bej o instiintare ca a ... (vezi toată discuția)
Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)