avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatii

Parintii vecinului meu au cumparat o casa si 700 mp teren in anul 1955, printr-un act de mana '' ZDELCA" care nu si-a autentificat niciodata acest act ramanand la stadiul de semnatura privata. In anul 2000 au instrainat aceste bunuri prin donatie si vanzare -cumparare la unul dintre copii doar pe prezumtia ca sunt proprietari, ramanand ceilalti copii fara nimic din bunurile de la parinti, ei au decedat intre timp. Sunt corect intocmite cele doua acte la notariat pe baza acelei zdelci? Multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:03, 20 Martie 2011
Cum au instrainat fara intabulare?
In 2000 se putea.
Parerea mea este ca sunt "corecte", dar asta nu inseamna ca ceilalti mostenitori rezervatari ( descendentii ) nu pot ataca aceste donatii. O conditie este sa nu fi trecut mai mult de 3 ani de la decesul parintilor, sa nu se fi prescris actiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ??? ContSters257326 ContSters257326 Buna ziua, doresc sa inchei un contract de intretinere pentru instrainarea unui imobil, contractul se va incheia intre mine si parinti. parintii vor sa ... (vezi toată discuția)
Act de donatie si vanzare cumparare apeiron2 apeiron2 S-au intocmit unele acte de vanzare cumparare si altele de donatie pe baza unei \"ZDELCI\" , sunt corecte aceste acte ? Zdelca a fost facuta in anul 1959, ... (vezi toată discuția)