avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie si vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie si vanzare cumparare

S-au intocmit unele acte de vanzare cumparare si altele de donatie pe baza unei "ZDELCI" , sunt corecte aceste acte ? Zdelca a fost facuta in anul 1959, iar asa zisul proprietar s-a inregistrat provizoriu la cadastru in 2000, dupa care a intocmit acele acte. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: apeiron2 , utilizator 11:00, 25 August 2011
Orice act de instrainare a unui teren trebuie intocmit in forma autentica.
Daca zdelca indeplineste aceasta conditie, atunci este valabila si a avut loc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenului.
Dobanditorul, devenit proprietar, poate instraina la randul sau terenul in orice forma admisa de lege.
pai, cum sa fie zdelca ,act in forma autentica , pentru transmiterea proprietatii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatii apeiron2 apeiron2 Parintii vecinului meu au cumparat o casa si 700 mp teren in anul 1955, printr-un act de mana '' ZDELCA\" care nu si-a autentificat niciodata acest act ... (vezi toată discuția)
Pot pune ipoteca pe un imobil donat? niculeo niculeo BUNA ZIUA! PARINTI MEI IMI VOR FACE UN ACT DE DONATIE PE UN TEREN SI O CASA LA ROSU CU TOATE ACTELE IN REGULA. DORESC SA VA INTREB DACA IN CAZUL ACESTUI ACT ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate imobil fara cadastru ancaneagota ancaneagota Detin un imobil construit pe un teren care nu imi apartine.La momentul constructiei aveam un contract de inchiriere pentru teren care intre timp a expirat.Nici ... (vezi toată discuția)