avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sunt casatorita,am trei copii unu are13 10 si 9 ani.Am trait cu el 15 ani de zile incare am fost batuta alungata din casa uneori cu copiii si nu ma lasa sa muncesc.Si niki lui nui prea place munca si cand lua salariu beia.Si mia dar foc la accte.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:35, 20 Martie 2011
Doamna,actele se pot obtine de la institutiile respective in duplicat.Renuntati la tratamentul acesta inuman,luati-va copiii si vedeti-va linistita de viata dvs.Nu trebuie sa va chinuiti la infinit,nici dvs.,iar copii cu atit mai putin.Domnii avocati va vor indruma ce cale legala sa urmati pentru a iesi din acest cosmar.:luck:
Inteleg ca e un sot" minunat" daca a ajuns sa dea foc actelor dvs.
In privinta certificatului de casatorie si de nastere ale minorilor, daca acestea sunt cele care va lipsesc pentru a initia actiunea de divort, le puteti obtine solicitand duplicate de la Serviciul de Stare Civila unde a fost incheiata casatoria, respectiv nasterea minorilor.
In privinta actiunii de divort...daca v-ati decis in acest sens, depuneti actiunea la judecatoria in a carei raza teritoriala aveti domiciliul comun, solicitati incredintarea minorilor, stabilirea pensiilor de intretinere in favoarea acestora si reluarea numelui avut anterior casatoriei.
Taxa de timbru de 8.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei si adeverinta emisa de Administratia Finantelor Publice din care sa rezulte ca nu aveti venituri.
Daca va angajati-taxa de timbru 39.00 lei.
Minorii vor fi ascultati de instanta ( cei doi de 13 si 10 ani iar cel de 9 ani daca intre timp implineste 10 ani, cu privire la optiunea lor privind incredintarea.
Va fi insa necesar intre timp sa incercati sa va gasiti un loc de munca pentru a putea sa va cresteti singura cei 3 copii.:sorry:
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de divort ContSters133679 ContSters133679 AM SI EU O INTREBARE.CND TE DUCI SA BAJI DOSARUL DE DIVORT TI SE DA VREUN FORMULAR SA-L COMPLETEZI????MULTUMIRI ANTICIPATE (vezi toată discuția)
Divort amiabil patalina patalina Sunt casatorit de 9 ani, am o fetita de 2 ani, si am stabilit cu sotia sa divortam de comun acord. Procesul e de durata? Ce acte trebuie depuse la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru divort doina hara doina hara Ce acte am nevoie la depunerea actiunii de divort? Mentionez ca eu nu lucrez, deci nu am venturi si avem doi copii unul major dar inca elev si unul minor de 14 ... (vezi toată discuția)