avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil

Sunt casatorit de 9 ani, am o fetita de 2 ani, si am stabilit cu sotia sa divortam de comun acord. Procesul e de durata? Ce acte trebuie depuse la judecatorie?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:52, 21 Martie 2011
cererea, certificatul de casatorie, copie certificat nastere minor, taxa e timbru.
cererea trebuie depusa personal.In principiu, daca nu vor fi piedici, procesul poate dura doar cateva luni.
problema mai spinoasa va fi probabil la incredintarea minorului si la partajul bunurilor comune din timpul casatoriei.Partajul poate avea loc si printr-o actiune separata sau sa fie disjunsa cauza.
Nu, nu este un proces de durata daca va intelegeti asupra divortului cat si asupra cererilor accesorii divortului, respectiv incredintare minor, pensie in favoarea minorului, nume si eventual asupra unui program de vizita al minorului.
Acte necesare:
-actiunea de divort,
-certificat de casatorie in copie legalizata,
-certificat de nastere minor in copie xerox,
-adeverinta de venit cu venitul pe ultimele 6 luni ale parintelui ce urmeaza sa fie obligat la plata pensiei de intretinere ( daca evident este angajat cu forme legale)
-taxa de timbru de 39.00 lei si timbru jud. de 0.30 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Georgia_cs Georgia_cs Buna seara. Am o relatie de 4 ani din care 2 casatorie pe parcursul careia au aparut 2 copii. In urma unor reprosuri repetate din partea sotului, finalizate cu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt divort Onutza27 Onutza27 Ce acte am nevoi pt a intenta divortul? multumesc anticipat pt raspunsuri (vezi toată discuția)
Consultatii in cazuri de divort GEORGETA_TEBREAN GEORGETA_TEBREAN Buna seara.Sunt in situatie delicata in familie.As dori sa stiu ce se va intampla in cazul unui divort de sotul meu,ce presupune si ce consecinte are. ... (vezi toată discuția)