avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte necesare pentru divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte necesare pentru divort

Ce acte am nevoie la depunerea actiunii de divort? Mentionez ca eu nu lucrez, deci nu am venturi si avem doi copii unul major dar inca elev si unul minor de 14 ani.Locuinta este proprietate cota de 1/2 parte.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:46, 19 Septembrie 2012
divort-cerificat casatorie (original),taxa timbru 39 lei,timbru judiciar 0,3 bani,copie certificat nastere minor si major.
Pt pensia de intretinere a majorului, acesta trebuie sa depuna actiune separata.
Actele necesare sunt:
-taxa de timbru 39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei ( exista posibilitatea depunerii a unei taxe de timbru de 8.00 lei avand in vedere ca nu realizati venituri dar trebuie insotita si e o declaratie notariala in acest sens si asa ca ajungeti tot la suma cealalta),
-certificat de casatorie in copie legalizata,
-certificat de nastere minor - in copie xerox ( aveti un copil major si nu se mai pune problema incredintarii in ceea ce il priveste pe acesta),
-adeverinta de venit a tatalui in situatia in care acesta lucreaza cu forme legale, sau macar sa cunoasteti adresa locului de munca a acestuia pentru a efectua o adresa prin intermediul instantei ,
-orice acte utile cauzei de la caz la caz .
Copilul major va trebui sa il actioneze pe tatal sau in judecata in nume personal pentru stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea sa, avand in vedere ca se afla in continuarea studiilor iar pentru celalalt copil minor urmand sa se stabileasca pensia in cadrul procesului de divort.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Unele instante solicita certificatul de casatorie ,sub motivatia aiuritoare ca " nu veti mai avea nevoie in viitor de acesta "
doina hara a intrebat
cum si in ce conditii se poate divorta in cadrul primariei? si pt. partajul bunurilor e necesar un alt proces?



raspuns: nu puteti divorta la starea civila daca aveti copii minori. Puteti divorta la notar dar va costa destul de multicel avnand copil minor si in instanta va costa mai putin daca nu veti avea avocat, dar va dura ceva mai mult pana la legalizarea hotararii.
Pentru partaj, fie amiabil il faceti la notar sau, daca nu va intelegeti, in instanta unde veti plati taxa de timbru 3% din valoarea bunurilor de impartit, avocat, expertize etc





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort iuliana83 iuliana83 as dori si eu sa aflu ce acte am nevoie ptr divort.din casnicie avem un copil.nu este vorba de partaj ci doar de custodia copilului.multumiri anticipate. (vezi toată discuția)
Divort miha_gl miha_gl Sunt casatorita,am trei copii unu are13 10 si 9 ani.Am trait cu el 15 ani de zile incare am fost batuta alungata din casa uneori cu copiii si nu ma lasa sa ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil patalina patalina Sunt casatorit de 9 ani, am o fetita de 2 ani, si am stabilit cu sotia sa divortam de comun acord. Procesul e de durata? Ce acte trebuie depuse la ... (vezi toată discuția)