avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in clasa functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in clasa functionari publici

Cum se stabileste salariul de baza in anul 2011 pentru functionarii publici care au absolvit studii superioare si au sustinut examenul de promovare in clasa?
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 15:20, 21 Martie 2011
Legea 284/2011. B.Reglementari specifice f.p. art.5 alin.(1) Functionarii publici care absolva studii universitare de licenta in domeniul de activitate....incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, se numesc, in conditiile legii, intr-o functie publica de executie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzatoare studiilor.
alin. (2) In situatia in care salariul de baza stabilit in conditiile alin.(1) este mai mic decat cel avut anterior promovarii, functionarul public isi mentine salariul de baza avut anterior promovarii in clasa.Coroborati cu prevederile art. 2 din Legea 285/2010. In anul 2011...., personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functii similare din institutia/autoritatea in care acesta este incadrat. Daca nu aveti functie similara plecati de la prevederile art. 16 din Legea 330/2009. Adica la salariul detinut de dumneavoastra anterior promovarii se aplica o crestere de maximum 5% iar incadrarea va fi
a) consilier/expert/inspector clasa I gradul profesional asistent gradatia in functie de transa de vechime si clasa de salarizare care se stabileste in functie de (stat/teritoriale/locale) la care se adauga clasele raportate la gradatie in cazul in care a-ti absolvit studii superioare sau,
b) referent de specialitate clasa II gradul profesional asistent gradatia in functie de transa de vechime si clasa de salarizare care se stabileste in functie de (stat/teritoriale/locale) la care se adauga clasele raportate la gradatie in cazul in care a-ti absolvit studii superioare de scurta durata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face avansarea in clasa a functionarilor publici? maricica25 maricica25 cu se face avansara in clasa a functionarilor publici dupa absolvirea facultatii de profil si cu cit se mareste retributia in acest caz (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)
Salarii functionari maricica25 maricica25 sunt functionar public de executie am peste 30 ani vechime in anul 2011 am absolvit facultatea cu diploma de licenta ,in luna septembrie 2011 am fost ... (vezi toată discuția)