avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... plagiat lucrare de licenta
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

plagiat lucrare de licenta

Sunt absolvent al studiilor superioare in domeniul socio/uman. Am sustinut un examen de licenta pe care l/am promovat in naul 2005 printr/o lucrare de licenta care a fost reyultatul exclusiv al ideilor si eforturilor mele, fara contributia nimanui. In anul 2008, constat faptul ca o persoana care a terminat aceeasi facultate, cu aceeasi specializare, avand acelasi profesor coordonator, a sustinut lucrarea mea de licenta sustinuta de mine cu trei ani in urma, fara a modifica vreo litera, virgula, paragraf, etc, ci doar numele. Am sesizat profesorul coordonator care nici pana in momentul de fata nu mi/a adresat nici un raspuns. Doresc sa actionez in continuare si nu stiu pasii pe care trebuie sa ii urmez. Mentionez faptul ca acea lucrare nu am publicat/o si nici nu am imprumutat/o, singura modalitate de a o face publica , a fost atunci cand am depus/ao la secretariatul facultatii , inainte de a o sustine in comisie. Va rog spuneti/mi ce am de facut in astfel de situatii. Nu doresc sa ramana lucrurile in acest fel. Este nedrept pentru munca mea.
Cel mai recent răspuns: Arisandy , utilizator 20:50, 29 Martie 2011
Este foarte posibil ca profesorul sau alta persoana din cadrul facultatii sa fi vandut lucrarea dvs acelui student. Este destul de dificil sa demonstrati ca este vorba despre lucrarea dvs intrucat facultatile au obligatia de a pastra lucrarile doar 2 ani, din 2005 pana acum au trecut 6 ani- putin probabil sa mai fie in arhiva facultatii. Verificati totusi si daca mai este in arhiva solicitati o copie de pe ea, fiecare pagina sa poarte stampila facultatii si copia lucrarii sa fie insotita de o adeverinta care sa confirme ca ati depus acea lucrare in 2005. Nu ridicati lucrarea in original, lasati originalul la facultate - eventual judecatorul va cere facultatii sa depuna la dosar originalul. Daca ridicati originalul inainte de proces veti fi din nou in imposibilitatea de a proba ca exact acea lucrare a fost depusa in 2005.

.
Cazurile de plagiat sunt foarte diverse ... posibil ca nimeni din facultate sa nu fi dat lucrarea dvs altui student, ci vina pentru piratarea materialelor poate reveni si proprietarilor firmei, unde v-ati tiparit si legat lucrarea ....

Depuneti o sesizare la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).
Exista scoli postliceale care cu nesimtire copiaza lucrarile de la an la an ( cele de licenta ale celor care au urmat scoala si pe care apoi le vand urmatorilor, ba mai mult, ii obliga pe acestia din urma sa le cumpere, altfel...nu-s vazuti bine ). Cunosc foarte multe cazuri, dar din pacate nimeni nu ia nici o masura, pentru ca cei plagiati ori nu stiu, ori nu-i intereseaza, ori nu fac absolut nimic...din comoditate, boala cronica a romanului.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
Arisandy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plagiat punkreator punkreator Se poate acuza cu plagiat un student, care a predat o lucrare de seminar cu un an in urma? Profesorul nu a sesizat acest fapt la predare, si a acordat o nota. ... (vezi toată discuția)
Plagiat lucrare de disertatie nastaseanamaria nastaseanamaria Buna ziua. Ieri trebuia sa-mi sustin lucrarea de disertatie. In schimb, fara a exista o lista initiala cu persoanele care sunt respinse pe motiv de plagiat, ... (vezi toată discuția)
Plagiat mariana33 mariana33 Buna, Am si eu nevoie de ajutor in urmatoarea problema. Am facut o lucrare de licenta, iar anul acesta, profesorul care mi-a fost coordonator la lucrarea ... (vezi toată discuția)