avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Plagiat
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Plagiat

Se poate acuza cu plagiat un student, care a predat o lucrare de seminar cu un an in urma? Profesorul nu a sesizat acest fapt la predare, si a acordat o nota. Precizez, ca intre timp studentul si-a sustinut examenul de licenta cu succes. Se poate acuza cu plagiat? Daca da, cine poate formula acuzarea, si ce consecinte poate avea (ex. retragerea diplomei de licenta)?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:46, 20 Februarie 2013
NU, se poate asimila plagiatul unei lucrari prin care obtii un titlul cu o lucrare de licenta,,,Se stie din totdeauna ca lucrarile de diplama se fac prin consultarea altor lucrari mai vechi si unele bibliografii ale profesirilor de catedra.
Nu inteleg in totalitate raspunsul dumneavoastra. Va rog sa reformulati raspunsul daca se poate. Multumesc!
Poate ca nu am formulat bine intrebarea. Deci, un student a predat o lucrare de seminar plagiata, iar profesorul nu a observat acest lucru la momentul predarii si a acordat o nota. Studentul in caz a terminat cu succes studiul de licenta. Acum este inscris la master, la acelasi facultate. Intrebarea este, daca poate fi acuzat de plagiat, dupa ce si-a terminat studiile de licenta, pentru acea lucrare de seminar, predata in timpul studiilor de licenta? Daca da, cine o poate face, si ce consecinte poate avea?
Autorul lucrarii plagiate poate depune plangere penala ....
Tinand cont ca e vorba de o lucrare de seminar, nu cred ca veti pati nimic. Daca veti fi descoperit cat timp le sunteti masterand este posibil ca vigilenta sa le fie sporita pana cand terminati, insa in opinia mea nu aveti pentru ce sa va temeti.
Da' de ce v-ati speriat acum, dupa atata timp? :)

Alte discuții în legătură

Plagiat lucrare de disertatie nastaseanamaria nastaseanamaria Buna ziua. Ieri trebuia sa-mi sustin lucrarea de disertatie. In schimb, fara a exista o lista initiala cu persoanele care sunt respinse pe motiv de plagiat, ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum sa fac/ studii superioare AdisA AdisA Buna seara. Sunt absolventa de facultate dar nu stiu cum sa scap de acest titlu si am sa va expun motivele: 1. 80% din profesorat hartuiau studentii iar in ... (vezi toată discuția)