avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROCES SUCCESIUNE - SULTE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROCES SUCCESIUNE - SULTE

Buna seara!
Pentru ca nu ne-am inteles la notar sa facem succesiunea, acum avem un proces in instanta. Succesiunea este pentru o casa si suntem trei mostenitori. Unul din mostenitori a cerut in instanta intreg imobilul cu plata sultelor. Va rog sa-mi spuneti cum se stabilesc aceste sulte, este neaparat necesara o expertiza topo a imobilului si cine trebuie sa plateasca acesta expertiza daca este necesara?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nutica , utilizator 20:14, 21 Martie 2011
Pentru evaluarea imobilului (casa sau teren) este necesara o expertiza de evaluare in raport de care se vor stabili sultele. Expertiza e platita de reclamert parte p[e care sa-l platiti separtat pentru a asista las expertiza si a lua o valoare buna/. Angajati un avocat care de asemenea va veghea la buna desfasurare a procesului . Puteti cere si dvs. sa vi se atribuie imobilul si sa platiti sulte celorlalti. Daca e partajabil in natura , imobilul se va imparti in natura fara sulte.
da,e necesara o expertiza ,o plateste cel care o solicita ;pentru mai multe detalii vobiti cu av dvs
Multumesc mult pentru raspuns si promptitudine!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nicoleta321 nicoleta321 Daca cei 2 frati ai mei m-au dat in judecata ptr dezbaterea succesorala dupa moartea mamei,iar mie imi revine jumatate din casa (casa ocupa 100mp) si 300mp din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt reclamant într un proces de succesiune, ceilalți ... katai82 katai82 Bună ziua, Sunt reclamant într un proces de succesiune, ceilalți trei pârâți au ales să nu iasă din indiviziune eu sunt singurul ieșit din ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi în cadrul unei succesiuni. cum pot rămâne singurul proprietar dacă suntem 4 moștenitori? amavrancea amavrancea Buna ziua, Se dezbate in instanta succesiunea dupa mama noastra pentru un imobil si suntem patru copii. In urma unei expertize eu am de primit despagubiri de ... (vezi toată discuția)