avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Daca cei 2 frati ai mei m-au dat in judecata ptr dezbaterea succesorala dupa moartea mamei,iar mie imi revine jumatate din casa (casa ocupa 100mp) si 300mp din loc,cum se procedeaza ?Eu as renunta la casa daca ei mi-ar da niste bani.Dar imi este teama ca ei renunta la casa ca saimi ia din loc.Instanta cum procedeaza:va incerca sa ne intelegem sau daca ei m-au dat in judecata ei pun conditii?Va rog sa imi explicatia!!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:32, 20 Noiembrie 2010
Daca nu ati dezbatut succesiunea la notar de pe urma mamei adica nu aveti un certificat de mostenitor,care sa stabileasca masa succesorala, calitatea mostenitorilor si intinderea drepturilor succesorale (adica cotele fiecaruia,) toate acestea le va stabili instanta.
Partajul succesoral, care presupune impartirea averii succesorale ramase de pe urma defunctei mamei presupune atribuirea fiecarui mostenitor, in natura sau in bani contravaloarea cotei sale din mostenire.
In cadrul procesului de partaj se vor efectua expertize de specialitate ( constructor si topo) care vor stabili daca imobilele sunt sau nu comod partajabile .
Daca nu sunt, situatiile difera de la caz la caz, intreg imobilul va fi atribuit unui singur motenitor , urmand ca acesta sa despagubeasca pe ceilalti doi cu contravaloarea cotelor lor din mostenire, prin sume de bani denumite "sulte".
Angajati avocat, pentru ca in astfel de procese este imperios necesar sa fiti asistata de avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
solicitati instanteti ca doriti sa fiti despagubit in bani pt partea dvs din mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi mostenitori anirki anirki Am si eu o intrebare, se poate vinde un imobil daca sunt doi mostenitori, adica el daca poate vinde fara aprobarea mea?daca el face orice cu partea lui, sa zic ... (vezi toată discuția)
Despre o mostenire Adytzu72 Adytzu72 Buna ziua. Se da urmatoarea speta: o familie formata din parinti si doua fete, decedeaza sotul (tatal fetelor) se dezbate mostenirea, una din fete renunta in ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mostenire intre doi frati: cum procedam? Kaamelia Kaamelia Avem situatia urmatoare: doi frati sunt pe punctul de deschide dosarul de succesiune in urma decesului mamei pentru mostenirea unui imobil. Ajung la o ... (vezi toată discuția)