avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta legala intre un spatiu de locuit si o fabrica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta legala intre un spatiu de locuit si o fabrica

salut
care este distanta legala intre o locuita(casa) si o fabrica (este construita recent la 1 m de proprietatea mea

este legal?
multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 01:14, 25 Martie 2011
Distanta legala este de 190dm. de la zidul casei la gardul comun.Cereti primariei, ca persoana direct interesata, care sunt actele pe baza carora se face constructia respectiva(L.544/2001-certificatele de urbanism si autorizatiile de construire trebuiesc publicate).In plus o sesizare la Inspectorat de stat in constructii, unitatea teritoriala-care va verifica chiar si primaria, cum a dat autorizatia(daca a dat-o).In plus, a se vedea ce profil va avea "fabrica respectiva"-poate ii trebuie aprobare de mediu.In toate privintele, insa, categoric , ca este ilegal ridicata.
constructia sa realizat si functioneaza , colac peste pupaza si cu ferestre pfff .

am facut sesizare la primarie dar pana acum nici un raspuns din partea lor ....

pe cine trebuie sa dau in judecata primaria ca nu vrea a se implica (acel individ de la inspectia in constructii mi sa adresat ceva de genul ca nu are cum sa-l oblige asi astupa( macar ) ferestrele si nici amenda nui da asa pentru ca nu sunt eu deacord ) sau pe detinatorul societatii ?

Actiune in contencios administrativ, L.554/2004-art.1
ART. 1
Subiectele de sesizare a instanÑei
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea în legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât si public.
(2) Se poate adresa instantei de contencios administrativ si persoana vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept.
ART. 2
SemnificaÑia unor termeni
h) nesolutionare în termenul legal a unei cereri - faptul de a nu răspunde solicitantului în termen de 30 de zile de la înregistrarea cererii, dacă prin lege nu se prevede alt termen;
Fiind vorba de acte ale adm.locale , va veti adresa Tribunalului-de pe raza teritoriala de unde este constructia si Unitatea adm.teritoriala care a emis Autorizatia de construire.
Ca parat-Comuna(orasul)prin primar, cine a construit-S.C prin X,Y, si daca vreti puteti pune si functionarul care a emis actul(deci de la urbanism)-cerandu-le daune,cheltuieli de judecata.
In privinta distantei legale si a servitutii de vedere este clar ca s-a facut abuz-faceti in scris la INSPECTORATUL DE STAT IN CONSTRUCTII-TERITORIAL, chiar dupa ce ati depus actiunea, o sesizare-vor trebui sa va raspunda in scris-si nu cred ca o sa scrie ceva ilegal.(raspuns in 30 zile)
Raspunsul de la ISC va trebuie neaparat, deoarece instanta, in aceste probleme, merge pe constatarile tehnice, de specialitate-altfel va poate respinge actiune.
Faceti poze ale cladirii, care le veti atasa si la actiune si in cererea catre ISC.
multumesc mult !
Se poate cere in instanta anularea Autorizatiei de construire data respectivei fabrici, pentru motive de nelegalitate, conf.Cod civil si L.50/1991

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul functionarului public de a pune in executare o hotarare definitiva legalmgm legalmgm Buna ziua, Va rog sa-mi indicati procedura si temeiul legal pentru a cere in instanta (penal ? conencios ?) sanctionarea unui primar de sector care de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Are calitate procesuală activă o persoană oarecare din cartier (care nu este vecin) în cazul contestării unui pud sau a unei autorizații de construire obținute vădit nelegal? Andr@ Andr@ Am o dilemă: are calitate procesuală activă o persoană oarecare din cartier (deci care nu este vecin) în cazul contestării unui PUD sau a unei ... (vezi toată discuția)
Anularea unei dispozitii emise de primarie melcsy melcsy cum pot sa cer anularea unei dispozitii date de primarie? adica dispzitia de sistare lucrarilor de constructii?avem si autorizatie de construire si acordul ... (vezi toată discuția)