avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ACHIZITIE IN TARA VANZARE IN AFARA SE POATE?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ACHIZITIE IN TARA VANZARE IN AFARA SE POATE?

Am un contract prestari servicii cu o firma din ITALIA in contract este mentionat faptul ca lucrarile se efectueaza atat cu materialele mele cat si cu ale clientului .
Acesta vrea sa achizitioneze geamuri termopan din ROMANIA fiind cunoscuta diferenta de pret .Firma cu care a negociat geamurile nu este inregistrata in ROI
Intrebarea mea este pot achizitiona ei geamurile si apoi sa i le vand?Acesta doreste factura separat pe geamuri.(mentionez ca eu am inregistrat firma in ROI) pot eu sa cumpar cu TVA si sa vand fara acelasi produs?
Si mai am o intrebare ; profitul firmei trebuie reinvestit sau pot beneficia de el oricat de mare ar fi acesta fara sa dau socoteala nici unei autoritati?
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
GARBEAELENA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Consilier Juridic , 10:44, 31 Martie 2011
Buna ziua!
1.Puteti cumpara din Romania si sa vindeti in Italia (comert) daca aveti in obiectul de activitate aceasta . Tva-ul il deduceti la cumparare si la vanzare faceti 4426=4427 numai daca societatea din Italia este inregistrata in scopuri de tva. De cerut dovada. Daca nu, faceti factura cu tva.
2. Profitul firmei poate fi repartizat de catre actionarii sau asociatii firmei dupa cum este mai bine . Nu este obligatoriu a fi reinvestit. Puteti sa-l repartizati pe tot pe dividende. La data repartizarii platiti impozitul pe dividende 16%.
Eu asa as face.
Succes!
bestb a scris:

Tva-ul il deduceti la cumparare si la vanzare faceti 4426=4427 numai daca societatea din Italia este inregistrata in scopuri de tva.


La vinzare intracomunitara nu se face taxare inversa, numai la achizitie.
Corect!
Am privit prin prisma cumparatorului.
Contractul este prestari servicii in constructii.
Activitatea principala a firmei este comert cu amanuntul in magazine nespecializate 4711,activitatea secundara contractare pe baze temporare a personalului 7820 si respectiv 7830 furnizare si management a fortei de munca.
Pt ca stiam ca nu se inregistreaza TVA in facturile intracomunitare voiam sa stiu daca pot achizitiona diferite marfuri respectiv geamurile de care spuneam de la o firma din tara platitoare TVA si daca le pot revinde unei firme din Italia careia nu`i pot factura cu TVA? (Firma este platitoare de TVA)
Ce se intampla cu TVA din factura de achizitii? :-/
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
GARBEAELENA, utilizator
Daca nu v-a raspuns nimeni, pana acum, voi incerca sa o fac eu:
TVA-ul din achizitii il puteti recupera, dupa ce atinge-ti un plafon minim limita, de ex. 5000 Ron (nu mai stiu care este valoarea acestui plafon acum dar verificati la Adm. Financiara) de TVA de recuperat, faceti o cerere de recuperare la Finante si in urma unui control al tuturor documentelor fiscale va veti recupera TVA-ul.
Daca aveti datorii fiscale acestea se vor compensa din suma de TVA .
Pentru aceasta mai depuneti inca o cerere.

Dar trebuie mai intai sa mergeti la Finante ptr. a stabili cu ei, de la inceput, tot ce aveti de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna tva intracomunitar? mihaela_simi mihaela_simi Intentionez sa imi deschid un magazin online prin care voi vinde produse achizitionate din UE. Am inteles ca trebuie sa ma inregistrez in Registrul ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva care face achizitii intracomunitare mariticaned mariticaned Am un srl neplatitor de tva si am deschis un magazi cu vanzare articole sportive si vreau sa achizitionam articolele sportive din germania si apoi sa le vindem ... (vezi toată discuția)