avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ce inseamna TVA intracomunitar?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ce inseamna TVA intracomunitar?

Intentionez sa imi deschid un magazin online prin care voi vinde produse achizitionate din UE. Am inteles ca trebuie sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Ce implicatii are acest lucru?
Inscrierea in ROI inseamna sa puteti emite facturi catre UE pentru taxarea inversa. La fel si cei de la care cumparati, pe baza numarului de TVA UE obtinut, va pot emite facturi fara TVA, urmand ca dvs. sa achitati TVA-ul in tara.
Inscrierea in ROI, NU INSEAMNA ca daca NU sunteti platitor de TVA deveniti platitor in RO. Firma dvs. ramane neplatitoare de TVA in Romania si puteti emite facturi fara TVA, fara nicio problema.
Pentru achizitii din UE cu taxare inversa aveti un plafon maxim de 10.000 euro-in acest caz nu este obligatoriu sa fiti platitor de tva.
Pentru achizitii si prestari in UE trebuie sa fiti platitor de tva si inscris in ROI.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
Mentiuni si cod fiscal export/import radu_stoian radu_stoian Buna ziua, Societatea noastra (SRL, neplatitor de TVA) planuieste sa cumpere si achizitioneze prestarii servicii in UE si non-UE. In acest sens, am depus ... (vezi toată discuția)